Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Slåen

Prunus spinosa

Mængderabat
Antal Pris
Fra 25 stk. 23,95 kr.
100 stk. Spar 4,00 kr./stk. 19,95 kr.
250 stk. Spar 8,00 kr./stk. 15,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

598,75 kr.

23,95 kr./stk.

Vækst

Vækstform Stor og bred busk på op til 3 meters højde og 3 meters bredde. Væksten er opret og meget stiv, men med en tæt forgrening. Slåen har mange, kraftige grentorne. Slåen danner meget tæt krat, som gør den velegnet til kant-plante i vildt remisser og i læhegn.
Vækstkraft Rodnettet er meget kraftigt og består af en kombination af fine side rødder og dybtgående hovedrødder. Slåen spreder sig kraftigt med rodskud - især efter hård beskæring.

Blomster

Udseende Slåen blomstrer, som noget af det tidligste i Danmark, før løvspring allerede i april måned. Blomsterne er hvide, 5-tallige og sidder på dværgskud.
Bestøverforhold Blomsterne bestøves af insekter og bier, som tiltrækkes i stort antal, da ikke mange andre træer og buske blomstrer så tidligt på sæsonen.

Blade 

Udseende Bladene er mørkegrønne og meget blanke. Bladformen er oval til elliptisk, med savtakket rand. Slåen får smukke, gule høstfarver.

Frugter

Udseende Frugterne er runde stenfrugter som bliver 10-15 mm. store. De har støvet, mørkeblåt skind. Frugterne spises flittigt af fuglene og kan også bruges i snaps og gele. Dog er de bedst efter et par dage med frost. De kan eventuelt plukkes tidligere og ligges i fryseren i et par dage. Frøene spirer villigt og spredes af fugle.

Bemærkninger

Slåen er lyskrævende og tåler kraftig vind.

Den trives bedst på fugtig og næringsrig bund og 

Slåen er hjemmehørende i dansk natur og er særligt udbredt i Østjylland. Slåen er der imod sjælden i Nord- og Vestjylland.

Bladfarve Grøn
Blomsterfarve Hvid
Blomstring Apr, Maj
Bladtype Elliptiske
Lysforhold Fuld sol, Halvskygge
Vækst Normal
Højde 2-3 m.
Bredde 1.5-2 m.
Duft Nej
Anvendelse Haver
Placering Sol