Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Fagus sylvatica purpurea

Rødbøg

Mængderabat
Antal Pris
Fra 10 stk 64,95 kr.
100 stk Spar 5,00 kr./stk 59,95 kr.
250 stk Spar 17,00 kr./stk 47,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

649,50 kr.

64,95 kr./stk

Vækst

Vækstform Stort og bredkronet træ på op til 30 meters højde og 20 meters bredde. væksten er opret, særligt på unge træer og stammen er ofte gennemgående hele vejen op gennem kronen. Er træet fritstående, vil kronen blive bred, men træer som står i skovene vil blive meget oprette og kronen vil blive smak og først starte højt oppe.
Vækstkraft Rodnettet er højt-liggende og meget tæt forgrenet.

Blade 

Udseende Bladene er røde og meget blanke, hvor at undersiden er lysere og mat. Bladformen er oval til elliptisk, med hel bladrand. Bøg får gule og brune høstfarver. Bøg beholder bladene hen over vinteren på de nederste grene (under 6 meters højde). Det er også derfor at bøgehække beholder bladene hen over vinteren, men at større træer mister deres. Bøg har, hvad der kaldes for mosaik-løv. Det betyder at bladene konstant bevæger sig med sollyset, så at ingen stråler går tabt. Derfor er der meget skygge under bøgetræer.

Bøg kræver som udgangspunkt meget sollys, men de små træer tåler en del skygge, da de skal kunne spire og vokse op i skyggen under de større.

Blomster

Udseende Blomsterne, som egentlig er rakler, dukker op lige efter løvspring. Nogle år er blomstringen kraftig, men at der på andre år kun ses ganske få. Et år med mange frø  kaldes også for et oldenår. Bøg er særbo, hvilket betyder at der findes både han- og hunplanter.
Bestøverforhold Bøg bliver bestøvet af vinden

Frugter

Udseende Frugterne er trekantedenødder, som også kaldes bog. Frøene spirer villigt, hvis at de er blevet bestøvet. Frøene giver føde til en stor mængde af de små pattedyr, her i blandt mus og egern.

Bemærkninger

Bøg er et skyggetræ. Det skal forstås således at træets krone skygger utrolig meget for jorden nedenunder. Det betyder at kun få planter kan vokse under bøg og det er ligeledes årsagen til at artsrigdommen i en bøgeskov er meget lille gennem sommeren.

Bladfarve Rød, Grøn
Efterårsfarve Rød, Brun
Bladtype Ovalformede
Jordbund Svær
Lysforhold Fuld sol, Skygge
Vækst Middeltvoksende
Højde 15-20 m.
Bredde 2-3 m.
Duft Nej
Anvendelse Haver og parker
Modning Sep, Okt
Placering Sol