Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Tre populære klatreroser i de danske haver

Klatreroser er populære, da kan forvandle en kedelige mur eller et hegn til et smukt indslag i haven. Specielt tre klatreroser har vist sig populære i de danske haver. Det gælder: 

  1.  New Dawn
  2.  Eden Rose 88
  3.  Red Willestrup

Men hvorfor lige dem? Nedenfor kan du læse meget mere om de tre slyngroser, og hvordan de pryder de danske haver. 

Du kan se hele udvalget af roser her.

Den robuste klatrerose - New Dawn

New Dawn er en vidunderlig smuk slyngrose, der tilfører haven en smuk lyserød farve og en skøn duft. Det er en robust rose, der klarer sig fint i halvskygge. Den blomstrer fra juni og frem til oktober og kan desuden få knopper helt ind i december. Den kan blive mellem to og tre meter og blomstrer i store, flotte klaser.

Den storblomstrede klatrerose - Eden Rose 88

Den smukke Eden Rose 88 er særlig populær på grund af sine store, fyldte blomsterhoveder, der changerer fra grå-rosa til dyb pink.

Den blomstrer fra juni og frem til september og kan blive mellem to og tre meter høj. For at få det optimale ud af denne rose, er det vigtigt at gøde den korrekt. Brug Bio-rosengødning, så den kan vokse sig stor og flot med mange blomster. 

Den smukke røde - 'Red Willestrup'

Den populære slyngplante 'Red Willestrup', er karakteristisk med sin smukke mørkerøde farve. Den kan blive mellem 1-2 meter høj og er fuldt ud hårdfør til det danske klima. 

Slyngplanten har en lang blomstringsperiode, og du kan forvente at se de smukke, røde roser allerede fra juni og helt frem til november.

Har du brug for råd til haven?  Spørg gartneren