Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

De to bedste klatreroser + usynlig opbinding på facaden

24. juni 2019

Klatreroser op af muren giver sødme og charme, men for at det fungerer, skal roserne have noget at slynge sig i. Det kan være et færdiglavet gitter i jern, træ eller bambus, et hjemmebygget gitter af trælister, eller en næsten usynlig opbinding.

Som med al opbinding er det pænest og mest naturligt, hvis rosen selv vokser ind i opbindingen. Bløde skud kan forsigtigt lirkes på plads, og stive stammer kan trækkes lidt ind til muren med et stykke snor eller holdes oppe med en gaffelgren.

Usynlig opbinding med stålwire:

1. Bor huller i muren og montér rawplugs og skruer.

2. Udspænd en plastbetrukket stålwire mellem skruerne.

3. Forbind enderne med en wirestrammer. Det vil gøre det nemt at stramme op efterhånden som snoren giver sig.

To fantastiske klatreroser:

Du kan sagtens plante roser her i slutningen af juni, og hvis du vælger en remonterende rose som New Dawn eller Eden 88, kan du stadig nå at få blomster i løbet af sommeren. Det kræver bare, at du er vaks til at passe din nyindkøbte rose med vand i hele den første vækstsæson.

New Dawn er den mest robuste og længeblomstrende rose, du kan have i din have. Rosen bliver 2-3 meter høj og klarer sig fint i halvskygge. Den blomstrer fra juni til oktober med fint sartrosa blomster i klaser og kan få knopper helt ind i december.

Eden Rose 88 blomstrer fra juni til september med meget store fyldte hoveder, der changerer fra grårosa til dyb pink. Rosen bliver 2-3 meter høj med kraftige og oprette stammer.

TIPS: God rosengødning giver ekstra mange blomster

Længeblomstrende og højt ydende roser har brug for lidt ekstra omsorg i form af vanding, hvis sommeren er tør, og lidt god gødning tre-fire gange i vækstsæsonen. Giv hver plante ca. en halv håndfuld i en omkreds af ca. 20 cm fra stammen. Udlæg gødning fra marts til og med 1. august. Gerne nu eller lige efter det første flor og sidste gang senest 1. august. Find Bio rosengødning her.

- Karina Demuth

  • Tilføjet
    24/06/2019
  • Senest opdateret
    12/08/2019