Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Roser

Vi har et stort udvalg af roser i et væld af farver og former. Roser er en af de smukkeste planter i haven og af samme grund kaldes også blomsternes dronning. Vi sælger både barrodsroser og roser i potte, alt efter årstid.
Er du i tvivl om, hvad det vil sige, at rosen er barrodet? Læs her
Udvalget af roser er enormt - og de er alle dejlige, hver på deres vis.
Har du brug for råd, inden du vælger? Spørg gartneren

Læs mere

Roser

'Lars Lilholt'

'Lars Lilholt'

Rosa x 'Lars Lilholt' A-Kvalitet,- barrods roser min. 3 grene

149,95 kr.
‘Inger Forever’

‘Inger Forever’

Rosa ‘Inger Forever’ Plant’n’Relax. (Buketrose.) A-Kvalitet,- barrods roser min. 3 grene

Fra

59,95 kr.
'Maxima'

'Maxima'

Rosa alba 'Maxima' ( Gammeldags rose. Antik rose) A-Kvalitet,- barrods roser min. 3 grene

Fra

74,95 kr.
'Princess Alexandra of Kent'

'Princess Alexandra of Kent'

Rosa x 'Princess Alexandra Of Kent' (Engelsk rose) A-Kvalitet,- barrods roser min. 3 grene

Fra

129,95 kr.
'Crazy in Love Red'

'Crazy in Love Red'

Rosa x 'Crazy in Love Red' (buketrose) A-Kvalitet,- barrods roser min. 3 grene

Fra

64,95 kr.
'Olivia Rose'

'Olivia Rose'

Rosa x 'Olivia Rose' A-Kvalitet,- barrods roser min. 3 grene

Fra

119,95 kr.
'Crystal Fairy'
Bestseller

'Crystal Fairy'

Rosa x 'Crystal Fairy' (bunddækkerose) A-Kvalitet,- barrods roser min. 3 grene

Fra

43,95 kr.
Rosa helenae 'Hybrida'

Rosa helenae 'Hybrida'

Rosa helenae 'Hybrida' A-Kvalitet,- barrods roser min. 3 grene

Fra

84,95 kr.
'Port Sunlight'

'Port Sunlight'

Rosa x 'Port Sunlight' A-Kvalitet,- barrods roser min. 3 grene

Fra

119,95 kr.
'James L Austin'

'James L Austin'

Rosa x 'James L Austin' A-Kvalitet,- barrods roser min. 3 grene

Fra

119,95 kr.
'Desdemona'

'Desdemona'

Rosa x 'Desdemona' A-Kvalitet,- barrods roser min. 3 grene

Fra

119,95 kr.
'Bathsheba'

'Bathsheba'

Rosa x 'Bathsheba' A-Kvalitet,- barrods roser min. 3 grene

Fra

119,95 kr.
'St. Swithun'

'St. Swithun'

Rosa x 'St. Swithun' (Engelsk rose) A-Kvalitet,- barrods roser min. 3 grene

Fra

119,95 kr.
'Summer Song'

'Summer Song'

Rosa x 'Summer Song' (Engelsk Rose) A-Kvalitet,- barrods roser min. 3 grene

Fra

119,95 kr.
'Charles Darwin'

'Charles Darwin'

Rosa x 'Charles Darwin' (Engelsk rose) A-Kvalitet,- barrods roser min. 3 grene

Fra

119,95 kr.
'Awakening'

'Awakening'

Rosa x 'Awakening' (Slyngrose) A-Kvalitet,- barrods roser min. 3 grene

Fra

74,95 kr.
'Lovely Fairy'

'Lovely Fairy'

Rosa x 'Lovely Fairy' (bunddækkerose) A-Kvalitet,- barrods roser min. 3 grene

Fra

43,95 kr.
Flere varianter
'The Fairy'
Bestseller

'The Fairy'

Rosa x 'The Fairy' (Bunddækkerose) Potte 1,0 liter,- 20-25 cm.

Fra

28,95 kr.
Flere varianter
'Lovely Fairy'

'Lovely Fairy'

Rosa x 'Lovely Fairy' (bunddækkerose) 2 liter

Fra

64,95 kr.
Flere varianter
'Yellow The Fairy'

'Yellow The Fairy'

Rosa x 'Yellow The Fairy' (bunddækkerose) 2 liter

Fra

64,95 kr.
Bunddækkende rose

Bunddækkende rose

Rosa 'Crystal Fairy' 2 liter

Fra

64,95 kr.
Flere varianter
'Fairy King'

'Fairy King'

Rosa x 'Fairy King' 2 liter

Fra

64,95 kr.
Buskrose

Buskrose

Rosa 'Pearl Drift' 2 Liter potte

Fra

119,95 kr.
'Sea Foam'

'Sea Foam'

Rosa x 'Sea Foam' (bunddækkerose) Potte 1,0 liter,- 20-25 cm.

Fra

28,95 kr.
Flere varianter
'Sea Foam'

'Sea Foam'

Rosa x 'Sea Foam' (bunddækkerose) Potte 1,0 liter,- 20-25 cm.

Fra

28,95 kr.
Flere varianter
Vent venligst..

Roser i haven 

Roser er en af de smukkeste planter der findes og pryder haven med flotte farver og en vidunderlig duft. Det er en af de mest populære planter ikke bare i de danske haver men rundt om i hele verdenen. Bliver man bedt om at liste blomster op, vil rosen blive nævnt hos langt de fleste mennesker.

Rosen er kendt i hele verdenen, og derfor er blomstarten også blevet et kendt symbol på kærlighed. Og som om det ikke skulle være nok, så bliver den smukke plante også beskrevet som 'blomsternes dronning'. Man kan roligt sige, at den er og bliver blomsten over dem alle. 

De fleste kan ikke få nok af den smukke blomsterart, og derfor er rosen også én af de planter med flest forskellige sorter. Igennem flere hundrede år har rosenavlere krydset sorterne. I dag ser vi stadig nye hybrider og sorter på markedet. 

Stort udvalg af roser på Plantetorvet.dk 

På plantetorvet.dk har vi et kæmpestort udvalg af engelske roser, buketroser, og mange andre varianter til lave priser. Hvert år opdaterer vi vores udvalg af smukke roser, så du altid kan finde nye og spændende varianter til haven. 

Hvilke roser skal du vælge? 

Der er mange til at tage stilling til, når du skal vælge dine roser til haven. Du bør blandt andet tænke over formålet. Skal de stå i krukke? Skal de klatre op ad en mur? Skal de stå i et bed i haven? 

Desuden bør ud overveje, hvilke farver du vil gå efter, og om du vil prioritere en rosevariant med en stærk duft. Nedenfor finder du gode råd og de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber.

Roser som barrod 

Når du køber roser, kan du vælge at købe dem barrods. Det vil sige, at jorden omkring rødderne er rystet af og rødderne derfor er helt bare. Det er den billigste rosetype, da de er nemmere for producenten at håndtere. Desuden skal man være opmærksom på, at disse roservarianter ofte være klippet tilbage til omkring 15 cm over jorden, når de modtages. Man kan kun plante barrodsroser, når planterne er i vækstdvale. Dvs. fra omkring start oktober til maj/juni. 

Roser i potte

I sommerperioden kan man købe roser med potter. Der kan være mange stadier på de planter, man køber i potte. Nogle kan være relativt friske planter, som først er ved at vokse i rødderne. Andre kan være ældre planter, endda nogle med blomst. Roser vokser hurtigt. Jo senere på sommeren, man køber i potter, jo mere udvoksede er de. Mange barrodsplanter bliver plantet i potter omkring maj og er helt færdigudviklende i løbet af juli. Men med forsigtighed kan de plantes hele perioden.

Hvor skal dine roser placeres? 

Det er vigtig at tænke over placeringen, når du skal vælge dine roser. Skal de placeres i skyggen? Eller måske i krukker? Nedenfor gennemgår vi de forskellige scenarier, så du kan få helt styr på, hvilke du skal vælge. 

Roser til skygge

Langt de fleste roser foretrækker rigeligt med sollys, så de kan vokse sig store og smukke. Er din have primært i skygge, så findes der også rosentyper, som kan klare en skyggeholdig placering. Her er det dog vigtigt, at kende til disse specifikke sorter, så man ikke får købt en variant, der senere vil dø ud på grund af manglende sollys. 

Roser til krukker 

Det kan være en fordel at plante roser i krukker. Først og fremmest kan man nyde de smukke blomster helt tæt på. Desuden slipper man for at skulle luge for ukrudt, og beskæringsarbejdet er uden tvivl nemmere, da man kan komme til blomsten fra alle sider. Der findes nogle rosenarter, som er bedre egnet end andre til at blive plantet i krukker. 

Roser som bunddække 

Et godt og tæt bunddække dækker hele jorden, og holder dermed ukrudt væk fra bedet. Men det er ikke kun praktisk - det er også utroligt smukt at se på. Roser kan også fungerer som bunddække, da nogle sorter er lavt voksende og vokser meget tæt. Det kan være svært at overskue, hvilke planter der fungerer bedst som bunddække, og derfor kan du altid finde hjælp via vores gartnere i kundeservice.  

Rosenarter med en vidunderlig duft 

Langt de fleste rosenarter har en skøn duft, der breder sig i hele haven. Den dejlige rosenduft kan næsten være ligeså tung som parfume. Selvom de fleste varianter dufter dejligt, så har de dog forskellig dufte afhængig af sorten. Nogle er søde andre friske. Det er helt op til den enkelte, hvilken duft man foretrækker. 

Sådan planter du roser 

Når du planter dine roser er det vigtigt at have helt styr på placeringen. Medmindre du har valgt varianter, der egner sig til skygge, skal du gerne finde et solrigt sted med hverken for lidt eller for meget vind. Desuden er det vigtigt at du finder et område, hvor der er rigeligt med fugt. Rosenplanten er en tørstig plante, og får de ikke rigeligt med vand og fugt, vil de efterhånden visne og dø ud. Vi har lavet en udførlig plantevejledning, så du ved præcis, hvordan du skal plante trin for trin. 

  1. Som det første skal du grave et hul til planten
  2. Herefter kan du plante rosen. Brug gerne rosenjord, når du planter. 
  3. Når rosen er plantet, er det meget vigtigt, at du sørge for at vande i rigelige mængder. Som nævnt er roserne en tørstig plante, og derfor må du ikke spare på vandet efter plantning.
  4. Drys med rosengødning efter planting. Så giver du dine roser den bedste start på livet. 

Pasning og pleje af roser

Det anbefales generelt, at du planter med tre-fem planter pr. kvadratmeter. Hvis du imidlertid planter som hæk, skal du i stedet plante to-tre planter pr. kvadratmeter, så de får mere luft omkring.

Gødning er en vigtig del af forplejningen, hvis man vil opnå et godt resultat og sikre sig en rig blomstring. Man skal gøde første gang i det tidlige forår, dvs. omkring marts/april. Jorden kan med fordel også suppleres med rosenjord eller god kompost. Roserne skal igen gødes i maj/juni - dog senest i midten af juli.

For at få succes med roserne i din have, så er det essentielt at du husker at vande. Hvor meget vand du skal give dem afhænger af din jordtype. Hvis din jordtype er sandet, så skal dine de have mere vand end hvis det er en mere lerholdig og god jord. Det kan jo variere med vejret, men i tørre perioder som juni og juli kan det være en god idé at give dine roser ekstra meget vand. 

Undgå at dine roser får sygdomme 

Du kan selv forebygge haverose angreb ved bl.a. at sørge for en korrekt beskæring, samt jævnlig vanding og gødning i følge forskrifterne. Ligeledes er det vigtigt, at alle sygdomsramte og beskadigede grene fjernes helt ved hård beskæring. Vær opmærksom på at storblomstrende roser lettere bliver angrebet af sygdomme og skadedyr end andre rosetyper.

Hvis dine haveroser rammes af stråleplet, kan du i nogen grad reducere det, hvis de syge blade fjernes i tide og der sprøjtes med et rosensvampemiddel, når du har konstateret et angreb. Angribes roserne af bladlus, behandles disse med insektsæbe. Du kan også sørge for, at der mange fugle i haven til at spise insekterne ved at sætte fuglekasser op. 

Beskæring af roser 

Når du skal beskærer dine roser, er det vigtigt, at være opmærksom på, hvilken rosentype du har i haven. Beskæringen er forskellig afhængig af om du har buskroser, bunddækkeroser, slyngroser m.m. På vores rosenblog kan du læse mere om beskæring af de forskellige rosenvarianter.