Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Fjern frøkapslerne på dine blomsterløg...

1De tidligste løgvækster er for længst afblomstret og nu er det påskeliljernes tur.
Ud over at de visne blomster er ikke særligt kønne, tager frødannelsen endvidere en del næring fra løget, dette kan gå ud over næste års blomstring.
Men det gælder ikke alle løgvæksterne. De fleste narcisser (påske og pinseliljer), kejserkroner, liljer og de ikke botaniske tulipaner bør få fjernet frøkapslen. Mig bekendt kan de andre løgvækster uden problemer få lov at sætte frø, er du heldig formerer de sig.
Metoden til at fjerne frøstanden er simpel. Tag fat om den visne blomst, vip den over pegefingeren så den brækker i ”knæet”, overgangen mellem stængel og frøstand. Her er den nem at få til at brække, og fordelen er at stænglen ikke forbløder, og du undgår en grim visnende stængelspids.
Her fra er det kun at vente på at alle dele af den grønne top visner helt ned, før end den kan fjernes. Gør du det inden det er visnet, risikerer du nedsat blomstring næste år.
Jeg har set haveejere der har siddet og flettet narcissernes lange tynde blade, på den måde er det lidt pænt og tillige sjovt at vente på de visner.
De næste dage ”vipper” jeg blomsterhoveder af mens jeg nyder eftermiddagskaffen