Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Fjern frøkapslerne på dine blomsterløg.

Løgplanter er skønne og de er en velsignelse i det tidlige forår, hvor der ikke er meget andet der blomstrer og giver farve til haven. 

Med nogle simple råd, så kan du give dine løgplanter endnu bedre forhold og dermed blive belønnet med endnu flere blomster til næste år. Her er et par tips. 

De tidligste løgvækster er for længst afblomstret og nu er det påskeliljernes tur.
Ud over at de visne blomster er ikke særligt kønne, tager frødannelsen endvidere en del næring fra løget og dette kan gå ud over næste års blomstring.
Men det gælder ikke alle løgvæksterne. 

De fleste narcisser (påske og pinseliljer), kejserkroner, liljer og de ikke botaniske tulipaner bør få fjernet frøkapslen. 

Mig bekendt, kan andre løgvækster som tulipan, vintergæk, krokus etc.  uden problemer få lov at sætte frø - er du heldig, formerer de sig. 

Husk! Pas på, når du luger. De små løgplanter er lette at overse.

Hvordan fjerner man frøstandende?

Metoden til at fjerne frøstanden er simpel. Tag fat om den visne blomst, vip den over pegefingeren så den brækker i ”knæet”, overgangen mellem stængel og frøstand. Du kan også bruge en saks, men klip stadig ved knæet.

Her er den nem at få til at brække, og fordelen er at stænglen ikke forbløder, og du undgår en grim visnende stængelspids.

Lad de grønne blade sidde

Her fra er det kun at vente på at alle dele af den grønne top visner helt ned, før end den kan fjernes. 

Klipper du toppene væk, før de er visne, så kan løgene ikke nå at opsamle energi fra solens stråler og det vil gå ud over næste års blomstring. 

Klipper man hvert år konsekvent bladene af før tid, så kan løgene endda gå til.

Ud over det nævnte, så er det en god ide at give løgplanter en smule gødning, efter at de har blomstret. 

Det vil virkelig give løgene et energitilskud, så de kan vokse sig store og kraftige og dermed komme med endnu kraftigere blomstring til næste år. 

Brug gerne en organisk gødning, så løgene ikke er i risiko for svidninger.

God fornøjelse ! Vi leverer direkte til din adresse

Har du brug for råd til haven?  Spørg gartneren

Har du styr på, hvordan du planter ?