Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Hvad kan du forvente af dine roser?

Roser er utrolig smukke, og der er ikke mange andre af havens planter, som findes i så stort et udvalg af farver og former. Mange roser blomstrer også over en lang periode og kan ofte pynte i haven helt hen til frosten i november.

Roser har dog også et ry for at være lidt besværlige at have med at gøre. Dette behøver dog ikke at være korrekt. 

Vi har her samlet en række gode råd og brugbar viden om roser, så du ved præcis, hvad du kan forvente af dine nye roser. 

Der er forskel på roser 

Der findes to forskellige varianter af roser. Der findes roser i potte og roser med bare rødder, også kaldet barrodsroser. Hvilken af de to, der er tilgængelig for salg, afhænger af tidspunkt på året.

Roser i potter sælges i forårs- og sommerhalvåret, mens barrodsplanterne leveres i efterår- og vintermånederne. Det gælder med roser, som med de fleste andre planter, at man ikke skal plante dem i tørre perioder og frost. 

Pottede roser

Roser, der leveres i potter, har blade, når du modtager dem. Højden kan variere alt efter sort, og hvornår på sæsonen rosen er købt.

Roserne kan have blomster,  men det er ikke alle, der har det. Det afhænger af rosens naturlige blomstringstid. Du skal derfor ikke være bekymret, hvis du modtager en rose uden blomst. Den vil komme, når rosen har etableret sig i din have.

Barrodsroser

Barrods planterne adskiller sig fra de pottede planter ved, at de leveres uden jord på rødderne og i bundter med 5 stk. Desuden sælges de uden for vækstsæsonen, som cirka strækker sig fra uge 40 til uge 20. 

Da de bliver leveret uden jord, er barrodsroser ofte billigere end pottede roser. Desuden vil disse planter altid være klippet tilbage til omkring 15 cm over jorden, når de modtages.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om plantning af roser, kan du med fordel se videoen her, hvor gartneren Arne Biering forklarer, hvordan du bedst planter dine roser

Loading...