Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

10 roser du kan plante i skyggen 

Roser er en skøn plante og meget populær, da den pryder haven med et væld af farver og dejlige dufte. Som hovedregel skal alle roser bruge sollys det meste af dagen for at trives og blomstre regelmæssigt. Men det er ikke alle, der har fuld sol i haven.

Så hvad gør du, hvis du gerne vil have roser i haven og ikke har et solrigt sted at placere dem? Vi guider dig igennem 10 smukke roser, der alle kan trives fint i skyggen. Læs med og se, hvilke roser der er dine favoritter. 

Du kan se hele udvalget af roser her.

Rose ‘Mary Rose’ 

Denne smukke rose falder indenfor kategorien storblomstrende roser. Det betyder, at rosen har en diameter på cirka 8-10 cm. Den har en smuk lyserød farve og blomstrer fra juni og helt frem til oktober. 


Rose alba ‘Dronningen af Danmark’ 

Dronningen af Danmark er en utrolig smuk rose, der bliver mellem 1-2 meter høj. Den har en smuk rosarød farve og breder en skøn duft i haven. Den blomstrer fra juni-juli og har dermed en forholdsvis kort blomstringsperiode sammenlignet med andre roser. 


Rosa Alba ‘ 'Félicité Parmentier'

Denne rose falder indenfor kategorien buskroser, og er dermed en fyldig og kraftig rose med blomster på omkring 6-9 cm i diameter. Den kan blive op til 1,5 meter høj og 1 meter bred. 


Rose damascena 'Rose De Rescht

En såkaldt gammeldags rose med en tæt og busket vækst. Den bliver ca 1 meter høj og 1 meter bred og får de smukkeste karminarosa blomster. Blomstringstiden er lang, og du kan dermed forvente blomstrende rosenbed fra juni og helt frem til november. 


Rose ‘Mme Alfred Carriére’

Denne rose bruges som enten slyngrose eller buskrose. Den har flotte hvide eller svagt rosafarvet blomster. Den blomstrer helt fra juni og frem til november og kan blive helt op til 2 meter høj. 


Rose moyesii ‘Marguerite Hilling’

Denne smukke rose kan blive helt op til 2,5 meter høj. Den får små halvfyldte blomster i en flot lyserød farve og en gul midte. Den primære blomstring foregår i juni. Herefter vil den blomstrer igen sidst på sommeren.


Rose gallica 'Rosa Mundi'

Den flotte lyserøde, spættede rose bliver mellem 1-2 meter høj og selve blomsten bliver mellem 6-9 cm. Den blomstrer fra juni frem til juli og har dermed en forholdsvis kort blomstringstid. I stedet har den foruden sin skønhed en fortryllende duft. 

Rose 'New Dawn'

New Dawn er en yderst smuk rose med flotte lyserøde blomster i store klaser. Den kan blive helt op til 3 meter høj og blomstrer fra juni og helt frem til november. Den går ind under kategorien slyngrose og bruges derfor ofte til at beklæde et hegn, en pergola eller en husmur.


Rose ‘Stanwell Perpetuel’

En flot rose, der bliver op til 2 meter høj. Den får smukke lyserøde, fyldte blomster, der pryder haven fra juni og frem til september. Desuden har den skinnende mørkegrønne blade og en særdeles behagelig duft. 

Rose rugosa ‘Louise Bugnet’

Denne roser er kategoriseret som en hybenrose, der blomstrer mellem juni og juli. Blomsterne er hvide, mens knopperne har en smuk rød farve. Det er en rose, der har en særdeles dejlig duft, der breder sig i hele haven.  

Har du brug for råd til haven?  Spørg gartneren