Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Røllike

Røllike er i sin vilde version en lille flerårig urteagtige plante med seje stilke, fint snitdelt, duftende løv og hvide eller svagt rosa blomster. Røllikens fine blomsterskærme ses ofte på lysåbne områder som grøftekanter, på græsarealer og enge, især på veldrænet og mager jord. Forædlere verden over har krydset sig frem til sorter og artshybrider, så at du kan få den lille let dyrkelige røllike i mange farver, hjemme i din egen have - til glæde for dig og for alle de små insekter som elsker røllikens blomsterskærme.

Røllike er velegnet i den vilde have, men også en kær gæst i de mere formelle staudebede. Blomsterne er velegnede i buketter og dekorationer, både som friske og som tørrede.

Læs mere

Røllike

Nyserøllike

Nyserøllike

Achillea ptarmica 'Boule De Neige' 1 liter potte

Fra

31,95 kr.
Røllike 'Red Velvet’

Røllike 'Red Velvet’

Achillea millefolium ‘Red Velvet’ 1 liter potte

Fra

31,95 kr.
Almindelig Røllike 'Anthea'

Almindelig Røllike 'Anthea'

Achillea millefolium 'Anthea' 1 liter potte

Fra

31,95 kr.
Røllike 'White Beauty'

Røllike 'White Beauty'

Achillea millefolium 'White Beauty' 1 liter potte

Fra

31,95 kr.
Røllike 'White Beauty'

Røllike 'White Beauty'

Achillea millefolium 'White Beauty' 1 liter potte

Fra

31,95 kr.
Vent venligst..

Om Rølliker og hvordan du får succes med at plante dem i haven

Røllike er en vildtvoksende urt, der ofte ses på lysåbne områder som grøftekanter, på græsarealer og enge.  Røllike kendes let på sine hvide blomster der sidder tæt samlet i skærme. Røllike bliver typisk mellem 25 og 40 cm høje.

Rølliker er en historisk og sagnomspunden plante, der blev anvendt som lægeplante i fortiden. Det latinske navn "Achillea", er opkaldt efter den græske legende Akilles. Røllike har flere positive egenskaber og er både blevet brugt som febernedsættende og smertestillende, hvilket var grunden til den ofte var medbragt af soldater. Dette er også grunden til at Røllike er kendt under navnet "soldaterurt". 

Sammenlignet med moderne medicin må Røllike dog vige til siden, eftersom effekten er meget svag til sammenligning. I dag vokser planten i det vilde, i mange forskellige dele af verdenen inklusiv Danmark. Røllike har en meget skarp lugt, og det er forskelligt fra person til person om det er en positiv eller negativ duft, planten anvendes populært i urtete. 

Vær opmærksom på at nogle mennesker reagerer allergisk på planten, og den bør ikke indtages af gravide!

Hvordan skal Rølliker plantes?

For at skabe de bedst mulige vækstforhold for planten, skal den plantes på en lysåben plads og gerne på en jord, der er veldrænet og ikke er for tung eller fugtig. Røllike skal have masser af sollys og er gode selskabsplanter til andre stauder, der også trives under steppelignende forhold.