Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Færdighæk Bøg

Plantetorvet Færdighæk Bøg
Plantetorvet Færdighæk Bøg

Plantetorvet Færdighæk Bøg Med klump, Klippet i 120 cm.

Fra

199,00 kr.

Plantetorvet Færdighæk Bøg
Plantetorvet Færdighæk Bøg

Plantetorvet Færdighæk Bøg Med klump, Klippet i 120 cm.

Fra

199,00 kr.

Vent venligst..

Bøg

Bøg i Plantetorvet færdighæk er en hækart, som er særdeles populær i Danmark. Danskernes forkærlighed til bøgehækken skyldes blandt andet dens smukke grønne blade, som i efteråret bliver til gyldne nuancer, og til vinteren får mere brunlige nuancer. Bøgehækken holder på en del af bladene hele året rundt, og derfor afskærmer for indkig og giver privatliv. Bøgehækkens popularitet skyldes også, at det er en særdeles hårdfør og tolerant plante ift. vind og vejr.

Bøgen er en stærk hækart, som vokser op til 25 cm om året, og den bliver hurtigt til en meget tæt hæk. Vi anbefaler, at du klipper den to gange årligt – start juni og i vintermånederne (november til marts).

Plantning
 
Vi anbefaler, at du planter 3 planter pr. meter.

Højde

Bøg i Plantetorvet færdighæk fås klippet i højderne: 120 cm, 140 cm, 170 cm og 210 cm. Eller uklippet i toppen hvor planten måler 175-200 cm. Færdighækken leveres med en jordklump – jordklumpen tæller ikke med i de angivne højder. Højderne skal derfor forstås fra jorden til hækplantens top.

Hækkens udvikling

Bøgehækken har en god vækst, men hækplanterme vil dog vokse lidt mere langsomt det første år. Vi har nedenfor angivet et estimat på, hvor meget bøgehækken cirka vokser, hvis hækplanterne får den nødvendige pasning og pleje.

  1. år 10 cm 1. år vokser hækken langsommere, da den lige skal finde sig til rette på sit nye plantested
  2. år og derefter 25 cm pr. år


Her kan du finde en komplet plante- og pasningsvejledning til din Plantetorvet Færdighæk.