Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Færdighæk

Færdighæk er den lette løsning til en hurtig hæk. 

Vi har både bøgehæk og ligusterhæk til gode priser. Færdighæk-planterne er specielt udvalgt, så de har en god fylde fra bund til top, så du hurtigt får et godt resultat. Når du vælge færdighæk fremfor almindelige hækplanter, sparer du helt op til 5 år. Med en færdighæk får du hurtig afskærmning, øjeblikkelig læ og en smuk  ramme omkring haven med det samme.  

Vi er Danmarks førende på et stort udvalg af hækplanter, både stedsegrønne, løvfældende og blomstrende hækplanter i forskellige størrelser.  

Vi har noget for enhver smag og behov, og vi leverer hækken lige til din adresse.  

Læs mere om højder og anvendelse under de enkelte hækplanter. Har du brug for råd til haven?  Spørg gartneren

Har du styr på, hvordan du planter ?

Læs mere

Færdighæk

Færdighæk Liguster 'Liga'
Bestseller

Færdighæk Liguster 'Liga'

Ligustrum vulgare 'Liga' Kraftig hæk 125-150 cm. med klump

Fra

219,95 kr.
Flere varianter
Færdighæk Bøg
Bestseller

Færdighæk Bøg

Fagus sylvatica Med klump,- 150-175 cm.

Fra

199,00 kr.
Flere varianter
Færdighæk Bøg
-15%
Bestseller

Færdighæk Bøg

Fagus sylvatica Med klump, - 175-200 cm.

Fra

279,00 kr. 329,00 kr.
Flere varianter
Færdighæk Bøg
-15%
Bestseller

Færdighæk Bøg

Fagus sylvatica Med klump, - 175-200 cm.

Fra

279,00 kr. 329,00 kr.
Flere varianter
Vent venligst..

Færdighæk - en let løsning til en hurtig hæk

Hos Plantetorvet.dk finder du færdighæk som bøgehæk og ligusterhæk til gode priser. Alle vores færdighækplanter er nøje udvalgt og alle hækplanterne har dermed god fylde fra bund til top. På den måde er du sikker på at få et godt resultat fra start. Med en færdighæk sparer du ca. 4-5 år. Dog skal de lige have en vækstsæson eller to til at vokse sig helt tætte. 

Færdighæk bøg og liguster kommer i form af enkelt planter med klump. Færdig hæk er billig og lettere at etablere end et træhegn og samtidig den mest naturlige og miljørigtig form for afskærmning. Et levende hegn holder i sagens natur længere end et fast hegn og skal naturligvis ikke påføres sundhedsfarlige kemikalier. Et par årlige trimninger er alt, hvad der kræves for at holde hækken i topform.

Derfor skal du vælge færdighæk

Færdig hæk er et kvalitetsprodukt, der gør det muligt for enhver at få en fuldt færdig hæk på få timer. Der er flere gode grunde til at færdighækken er at foretrække. Færdig hæk er en god løsning, når der ønskes:

  • hurtig afskærmning
  • lukning for indkig
  • nyetablering af have 
  • øjeblikkelig læ
  • afløsning for stakit eller lamelhegn

Hvordan planter man færdighæk? 

  1. Planterne skal plantes inden for et døgn efter modtagelsen.
  2. Grav en rende i ca. 30 cm dybde og sørg for at løsne jorden grundigt i bunden af renden for at sikre optimalt dræn og vandoptagelse. Planterne bør plantes således, at rodklumpen er 3-5 cm under jordniveau.
  3. Hækplanterne placeres i renden med den rigtige planteafstand. Nettet skal blive omkring klumpen.
  4. Jord fyldes i renden, så klumpen er dækket halvt.
  5. Renden fyldes op med vand. Når vandet er trukket væk, fyldes renden næsten helt op med jord. Jorden trædes godt til omkring klumperne, samtidig med at det kontrolleres, at planterne står lodret

Hvordan passer man færdighæk? 

På særlige vindomsuste steder, kan det være hensigtsmæssigt at støtte færdighækken med hegnstråd med et antal kraftige stolper. En plastbelagt tråd i ca. 1 meters højde vil være passende. Der skal gerne være to meter mellem stolperne.

For at sikre optimal etablering og tilvækst er det nødvendigt at holde færdighækken omhyggeligt tilvandet minimum det første år, specielt fra marts frem til september. Kommer der i en periode kun lidt eller ingen regn, bør planterne vandes hver 8. dag med ca. 10 l vand pr. plante.

Efter plantning bør færdig hækken rettes til i toppen for at få planterne ens i højde. Det vil ofte være tilstrækkeligt at klippe hækken 3-5 cm. Ligeledes bør hækken rettes til på siderne, så hækken fremtræder toptrimmet. I årene fremover kræver en færdighæk kun normal pasning og gødskning,  ganske som en "almindelig" hæk.