Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Japansk myrte -Lilla-

Cuphea hyssopifolia -Lilla-

  • Frodigt løv, dækket af små, lilleviolette blomster
  • Tiltrækker bier og nytteinsekter til haven
  • Meget velegnet til ampler og krukker
Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk. 27,95 kr.
15 stk. Spar 3,00 kr./stk. 24,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

27,95 kr.

Japansk myrte -Lilla-

Vækstforhold:
Japanske myrte, er fremragende sommerblomster, der sammen med et hav af sommerblomster, kan pynte din have rigt og farvestrålende hele sommeren. Sommerblomsternes korte liv giver dog visse fordele, da du jævnligt kan udskifte blomsterne, farverne og størrelserne, alt efter hvad du bedst kan lide.

Margeritterne er ikke kræsne når det kommer til jordbunden, som de plantes i, dog trives de bedst i en løs og fugtig jord, gerne forblandet med kompost, eller en god muldjord til krukkerne. Sommerblomsterne bliver oftest placeret i krukker, da de danner et flot visuelt indtryk og atmosfære, men de kan også plantes i bedene, hvor du kan skabe et farvestrålende, blomsterflor med forskellige variationer af farver, sorter og størrelser.

Sommerblomster er ikke særlige hårdføre, og ynder derfor en solrig plads på et vindstille sted.

Højde:
Den japanske myrte kan under optimale forhold blive op til 30-50 cm høj.

Blomstringstid:
Juni-august. Den japanske myrte har mikroskopiske men talrige, små blomster, som gør planten ekstra farverig.
Myrten har små, aflange, mørkegrønne blade, som brydes af små, lillaviolette blomsterhoveder, drysset rundt omkring i løvet.
Du kan med fordel nippe visne blomsterhoveder af, så planten kan bruge energien på at producere nye skud og blomster.

Sommerblomster er meget tørstige planter, og har især i tørre perioder brug for større mængder vand. Det er også i de tørre perioder, at sommerblomsterne mest vil sætte pris på en omgang gødning. Vi anbefaler at anvende flydende gødning, da sommerblomsterne har nemmere ved at optage og anvende den flydende gødning, og vil derfor vise resultater hurtigere.

Anvendelse:
Sommerblomsterne er perfekte til krukken på altanen eller terrassen, hvor den kan skabe et farvestrålende og unikt udseende for din have, hele sommeren igennem. Udover at pynte flot på altanen, terrassen eller i haven, så tiltrækker blomsterne også sommerfugle, bier og andre nytteinsekter, som er til stor gavn for dine andre planter i haven og fremmer samtidig biodiversiteten, så din have, terrasse eller altan er rig på både planteliv og insektliv.

Sommerblomsterne kan udplantes allerede når frosten er ovre, som typisk vil falde i ultimo april til medio maj. Blomsterne er nemlig ikke glade for frostgrader, hvorfor du skal være opmærksom på temperaturfald og frost.

Øvrige oplysninger:
Sommerblomster blomstrer, som navnet hentyder, i sommersæsonen, og visner derefter ned. Det er derfor de perfekte blomster til dér hvor du ønsker et farverigt, frodigt liv, som kan skiftes med årstiden, eller til hver sommer, så din have altid har et frisk, nyt pust af liv og farver.

Den japanske myrte, stammer originalt fra et fint, lille vintergrønt træ fra middelhavslandene.
Myrten anses for at være Afrodites, den græske kærlighedsgudindes, blomst og anvendes af denne grund ofte som dekoration til bryllupskranse og buketter.

Bladfarve Mørkegrønne
Blomsterfarve Lilla, Violet
Blomstring Sommer
Lysforhold Fuld sol
Vindforhold Nej
Bivenlig Ja
Højde 30-50 cm
Duft Nej
Anvendelse Haver, Terasse, Krukker
Placering Sol