Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Fuji-Kirsebær 'Fujiyama'

Prunus incisa 'Fujiyama'

Angiv antal

Samlet pris

425,00 kr.

Fuji-Kirsebær 'Fujiyama'


Vækstform:
Lille træ med fin forgrening. Vaseformet til udbredt krone med mange, tynde grene. Velegnet under mindre forhold, også i større krukker.

Løv:
Unge blade lysende grønne, senere friskgrønne.
Kaster kun let skygge, da de takkede blade er ganske små. Dette, samt de tynde grene, giver træet et let og elegant udseende.
Høstfarver gyldne til orangerøde, kraftige og iøjnefaldende

Bark:
Unge grene har glat og gråbrun bark med små aflange lyse korkpunkter. Ældre grene og stammer får markante tværgående korkstriber i den mørkere bark.

Blomster:
Meget rig og tidlig blomstring - ofte hele april måned igennem. Blomsterne er små og rent hvide og søges gerne af bier.

Frugtsætning er sjældent set under danske forhold, enkelte ærestore bær kan dog forekomme, og tages i så fald hurtigt af havens fugle.
Trives på de fleste jordtyper, der ikke er vandlidende. Blomstringen varer længst, hvis træet står lidt i læ.

Plantning:
Plantes i almindelig næringsrig, men veldrænet havejord . På tung lerjord løsnes jorden og her kan der med fordel tilsættes lidt grus/sand der kan dræne jorden samt jordforbedring der kan tilføre struktur. På let sandet jord tilsættes jordforbedring.

Sådan skal du plante et japansk kirsebærtræ

Vi anbefaler at du planter træet i fuld sol, for at få det bedste resultat. Hvis det ikke er en mulighed, kan japansk kirsebær dog godt trives i halvskygge.

Selvom japansk kirsebær er hårdføre træer, så er det en god ide at plante dem et sted, hvor det ikke blæser alt for kraftigt.

Når du skal plante dit japanske kirsebærtræ, er det bedst at den kommer i noget friskt og næringsrigt jord. Jorden skal helst være humusrig og leret. 

Alternativt kan planten også klare sig i en knap så næringsrig jord, hvis du husker at gøde den.

Hvornår er det bedst at plante?

Det japanske kirsebærtræ har det bedst med at blive plantet i efteråret, mens jorden er lun og fugtig. Træet skal bruge noget tid, på at etablere dens rodnetværk, og er derfor en smule skrøbelig, når den lige er blevet plantet.  Du kan dog sagtens plante japansk kirsebær resten af året og køber du japansk kirsebærtræ i potter, kan du også plante i de varmere måneder.

Husk, at du altid skal sætte opbinding op til større træer, så de får støre de første par år.

Vanding

Hvis du vælger at plante den i foråret, kan den også fint klare sig, du skal bare være opmærksom på om den får nok vand.

Når det så er sagt, klarer det japanske kirsebærtræ sig rigtig fint selv, når det først er etableret.

Beskæring af japansk kirsebærtræ

Træet har potentiale for at vokse sig meget stort, derfor kan det være en god ide at beskære det. Ønsker du at beskære dit japanske kirsebærtræ, skal det helst foregå mellem start juli og slut september, da træet er stærkest til at lukke åbninger i denne periode.

Vi anbefaler også

Komplet opbinding pæl + grej til træer
Bestseller

Komplet opbinding pæl + grej til træer

Komplet opbinding pæl + grej til Træer 1 stk Ø 5 pæl + grej

49,95 kr.