Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Træer og buske i smukke efterårsfarver

Savner du lidt farve i haven henover efteråret og vinteren? Vi har udvalgt ti smukke træer og buske, der alle lyser haven op i de kolde måneder. 

Selvom vi går en kold tid i møde, så behøver haven langt fra at være kedelig at se på. Der findes en masse smukke planter med flotte efterårsfarver, der kan puste liv i haven. Det handler bare om at finde de rigtige.

Så hvilke planter skal du vælge? Og hvad skal du være opmærksom på hos de forskellige planter? Vi guider dig igennem et solidt udvalg af træer og buske med grene, blade og stammer i flotte høstfarver. 

1. Koralbarkløn

Denne smukke busk har fine små grønne blade med røde mamoreringer. Derudover har den de smukkeste røde grene, der lyser vinterhaven op, når havens andre planter er gået i dvale. 

2. Rødgrenet kornel 

En hurtigvoksende, velforgrenet busk, der bliver op til 4 meter høj. Den får skinnende koralrøde grene, der lyser haven flot i de kolde efterårs- og vintermåneder. Busken er fuld hårdfør og skal gerne plantes i sol eller halvskygge.

 3. Ahorn 'Brilliantissimum'

Ahorn 'Brilliantissimum' er kendetegnet som en middelhøj busk eller et lille træ med en tæt krone. I efteråret får planten de smukkeste røde og gule blade. Undersiden af bladet er grøn. Planten skal placeret et solrigt sted og kan blive mellem 4-5 meter høj.


4. Gulgrenet kornel

Er du mere til de gullige nuancer, er denne gulgrenet kornel også et smukt valg til vinterhaven. Den kraftigt voksende busk får smukke gulbarkede grene. Ligesom den rødgrenet kornel, er busken hårdfør og trives bedst i sol eller halvskygge. 

5. Troldhassel 

Troldhassel er en populær busk blandt danskerne. Den har smukke ovalformede blade i flotte gule efterårsfarver. Den bliver normalt omkring 2-3 meter høj. De flotte krogede grene bliver ofte brugt indendørs og er perfekte til vinterdekorationer. Den skal gerne plantes i sol eller halvskygge. 

6. Tibetansk kirsebær

Tibetansk kirsebær har grønne langformede bliver, der til efteråret smukt skifter til en rødlig og gylden farve. Barken på dette træ er speciel med sin rødlige farve, der giver haven et spændende og anderledes udtryk.   

7. Himalayabirk 

Det smukke træ kan blive helt op til 20 meter højt. Den får en flot hvid stamme - den hvideste af alle birketræerne. Bladene er grønne og ægformede i flotte gule farver. 

8. Japansk kirsebær

Kirsebærtræet findes i mange danske haver, da det får smukke, rosafarvede blomster i foråret og flotte bronzenuancer i efteråret. Det kan blive op til 8 meter højt og skal gerne placeres et sted med sol eller halvskygge. 

9. Vinget Benved 

Denne flotte busk får vingede grene i flotte høstfarver. Grene er særlig velegnet til dekorationer og sammenplantninger. Den bliver op til 2 meter høj og trives bedst i sol eller halvskygge.

10. Spidsløn 

Få flotte gule efterårsfarver med denne spidsløn.  Den intense gule farver giver haven et smukt udtryk og giver en smukt kontrast til de andre planter i mere rødlige nuancer. Træet bliver mellem 5-10 meter højt.