Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Lavendel 'Thumbelina'

Lavandula Angustifolia 'Thumbelina'

  • Små, rørformede, violette blomster
  • Rig blomstring med en dejlig, sød duft
  • Tiltrækker bier og sommerfugle til din have

Angiv antal

Samlet pris

39,95 kr.

Lavendel 'Thumbelina'

Vækstforhold:
Lavendel er en af de mest populære, blomstrende stauder som samtidig udsender en kraftig og dejlig duft. Lavendler er både nøjsomme og hårdføre, samt stedsegrønne. De blomstrer hele sommeren med deres dekorative blomsterspir i sarte lilla- eller blålige nuancer.

Da 'Thumbelina' har oprindelse fra bjergegnene i middelhavsområdet, ynder den et miljø lig dens velkendte, klipperige, veldrænede og mager jord. Planten tåler ikke en tung og våd jord, men vil helst stå i en tør jordbund. Vi anbefaler derfor at tilføje sand og/eller grus til din jord i bedet eller krukken, når du planter lavendlerne.

Lavendlen trives bedst i fuld sol, hvor den kan udvikle sig mest dekorativt og blomstre rigest, modsat hvid den står et halvskygget sted. Dog betyder dette ikke, at planten ikke vil klare sig helt fint på halvskygget pladser. Placér gerne på en vindbeskyttet plads.

Højde:
Lavendlen kan under optimale forhold blive op til 30-50 cm høj.

Blomstringstid:
Juli-august. Lavendlen får dekorative tætte blomsterspir med små, rørformede violette blomster.
Lavendlen har en opret og kompakt vækst, med små, nåleformede, friskgrønne blade. Blomsterne har en dejlig, sød duft.
Du kan med fordel nippe visne blomsterhoveder af, så planten kan bruge energien på at producere nye skud og blomster.

Lavendlerne fortrækker tørre omgivelser og skal derfor ikke vandes lige så ofte som andre sommerblomster, når den først er etableret.
Efter etablering får planten den rette mængde vand, som den har brug for, fra naturens side. Vandes dog stadig ved længere tørkeperioder.
Ligesom lavendlen ikke kræver meget pasning når det kommer til vanding, kræver den heller ikke meget gødning. Lavendlen er nemlig vant til at klare sig i magre forhold og den behøver derfor ikke at få tilført gødning.

Plantetæthed:
Vi anbefaler at plante 8-10 planter pr. kvadratmeter.

Beskæring:
Hvis du ønsker at bevare din lavendels tætte vækst, er det nødvendigt at beskære den. Vi anbefaler at du beskære lavendlen i april, dog skal nattefrosten være helt forbi, da lavendlen bruger sin overjordiske del til at beskytte sig mod frosten. Ved beskæring klippes lavendlen ned til 15 cm fra jordbund til top. Du vil indenfor få uger af beskæring, allerede få belønningen af en tættere og frodigere vækst.

Anvendelse:
Sommerblomsterne er perfekte til krukken på altanen eller terrassen, hvor den kan skabe et farvestrålende og unikt udseende for din have, hele sommeren igennem. Udover at pynte flot på altanen, terrassen eller i haven, så tiltrækker blomsterne også sommerfugle, bier og andre nytteinsekter, som er til stor gavn for dine andre planter i haven og fremmer samtidig biodiversiteten, så din have, terrasse eller altan er rig på både planteliv og insektliv.

Hårdførhed:
'Thumbelina' er fuldt vinterhårdfør i Danmark. Det er kun ved meget hårdere og længerevarende frost, at sorten kan få besvær ved at overleve.
I sådanne tilfælde, anbefaler vi at dække planten og jorden omkring med et lag løv, grangrene eller fiberdug.

Øvrige oplysninger:
Lavandula angustifolia er faktisk ikke en staude, men en blomstrende halvbusk - en mellemting imellem en staude og en busk.

Bladfarve Friskgrønne
Blomsterfarve Violet
Blomstring Jul, Aug
Lysforhold Fuld sol, Halvskygge
Vindforhold Nej
Bivenlig Ja
Højde 30-50 cm
Duft Ja
Anvendelse Haver, Terasse, Krukker
Placering Sol til halvskygge