Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Dahlia med kæmpestore blomster

Er du til de kæmpestore Dahlia? Vi har samlet 5 Dinnerplate Dahlia, der får blomster på helt op til 30 cm i diameter.

Vidste du, at der findes Dahlia, hvis blomster kan blive så stort som et hoved? Det lyder utroligt, men gruppen Dinnerplate Dahlia kan få blomster med en imponerende diameter på 25-30 cm, hvis forholdene er optimale.

Selve planterne vokser sig også større end normalt, og det kan være et spektakulært syn at se en Dinnerplate Dahlia i fuldt flor.  Mange bruger de smukke Dahlia i buketter, da blomsterne er store, iøjnefaldende og i flotte farver. 

Her får du 5 Dinnerplate Dahlia, der vil imponerer enhver have. 

Dahlia ‘Alauna Clair Obscur’

Store blomster med meget fligede kronblade, hvilket giver blomsten et frynset udseende.

Kronbladene er kraftigt violette inde mod midten af blomsten, men toner ud og bliver i spidsen af kronbladene helt hvide.

Blomsterne kan blive 15 - 20 cm. i diameter


Dahlia ‘Avignon’

Blomsterne på ‘Avignon’ er meget smukke of farverige. Kronbladene er hvide, men med pink og lilla striber. Striberne ligner danner et smukt mønster, og det ligner næsten, at de er malet på med en pensel.

Blomsterne kan blive 20 - 30 cm. i diameter.Dahlia ‘Café Au Lait’

Blomsterne på en 'Café Au Lait' er tætfyldte. Den har let snoede kronblade, er er lyserøde til let cremefarvet, hvoraf navnet kommer. Farven bliver dybere mod blomstens midte.

Blomsterne kan blive 20 cm. i diameter.Dahlia ‘Kelvin Floodlight’

Denne blomst lyser op med sin smukke gule farve. Den minder mest af alt om solens stråler på grund af kronbladenes form. Blomsten er tætfyldt med mange blade. 'Kevin Floodlight' er den Dinnerplate Dahlia, som får størst blomster. 

De kan blive helt op til 25 - 30 cm. i diameter.Dahlia ‘Holland Festival’

Hos denne dahlia er der gang i farvespillet. Blomsten har helt hvide spidser, der hurtigt toner over i en orange og abrikosfarvet nuance. De to farver giver en meget smuk kontrast. 

Blomsterne kan blive 15 - 25 cm. i diameter.
Vil du se endnu flere smukke Dahlia? Så tag et kig på hele vores udvalg.