Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Planlæg skærehaven og lav buketter af blomster fra haven

Vil du gerne kunne lave en smuk buket af blomster fra haven? Så gælder det om at planlægge din skærehave med et hav af smukke blomster, der kan pynte indenfor. 

En skærehave er et sted i haven, hvor du planter blomster til snit. På den måde kan du nemt plukke friske blomster til stuen, spisebordet eller værtindegaven. 

Men hvad skal du være opmærksom på, når du anlægger en skærehave? Vi guider dig igennem  størrelse, placering og valget af blomster i skærehaven. 

Hvor stor skal skærehaven være? 

Er du ny i skærehave-universet, kan det være en god idé at starte i det små. Find et lille hjørne i haven med rigelig sol og gerne i læ. Lang de fleste snitblomster skal gerne have adgang til godt med sollys. 

Mål det areal op, hvor du tænker, din skærehave skal være. Herefter kan du lave en tegning over dit bed, så du har en idé om, hvor mange blomster du regner med at skulle have. 

Hvilke blomster skal du have i skærehaven? 

Når du har styr på pladsen, gælder det blomsterne. Skal det være forårsblomster, sommerblomster eller efterårsblomster? Eller måske en blanding, så du har blomster året rundt? 

Det er ikke alle sorter, der egner sig til snit. Eksempelvis vil valmuer hurtigt miste deres blade, når kommer indenfor. Andre blomster vil hurtig bøje sammen eller knække.  Derfor har vi samlet nogle af bedste sorter og inddelt dem i blomstringstider, så du kan planlægge bedst muligt. 

Forårsblomster 

Sommerblomster

Efterårsblomster

Vinterblomster