Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Lækre grønne tomater fra drivhuset

Nattetemperaturen er nu så lav, at der stort set ikke sker mere med grøntsagerne i drivhuset. De gamle udtjente tomatplanter og agurkeplanter skal ryddes op inden vinteren. Gør rent og fjern alle svampeinficerede blade i bunden af drivhuset. Pluk så de sidste modne, halvmodne og grønne tomater af. Vi lægger dem alle – store som små – til at eftermodne i vindueskarmen. Det er et skønt syn og det varer ikke mange dage, før de nu næsten modne lækre efterårstomater er blevet spist. Nogle kommer med i madpakken, men de fleste bliver bare snuppet i forbifarten som en snack. Du kan også sylte eller stege de grønne tomater.

Når drivhuset er rengjort og tomt, kan terrassens krukker med krydderurter snart finde vej. Har du rosmarin, vil du måske kunne se dem blomstre nu!

I køkkenhaven er den almindelige oprydning også aktuel. Hold øje med vejrmeldingen, for lover de nattefrost, skal du enten dække, eller høste afgrøder som squash, græskar, tomater og chili. Senere på efteråret bliver det også aktuelt at høste gulerødder, rødbeder og kål, men indtil videre kan de sagtens blive stående.