Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Rengøring af drivhus 

Når foråret melder sin ankomst, er det tid til at slå dørene op i drivhuset. Men først skal drivhuset gøres rent og indrettes til den nye sæson. Læs her, hvordan du gør. 

Fik du ikke rengjort drivhuset i efteråret, så er foråret et godt tidspunkt at gribe kluden og få renset drivhuset i alle kroge. Med en god forårsrengøring vil dit drivhus stå fuldstændig klar til en ny sæson. 

I denne artikel giver vi dig et par gode fif til rengøringen af dit drivhus eller vægdrivhus samt gode råd til, hvordan du bedst indretter dig.  

Sådan gør du drivhuset rent 

  • Fjern alle gamle planterester grundigt, da spindemider og mange arter af lus kan overvintre i drivhuset.
  • Herefter vaskes drivhuset grundigt på alle sider. Giv også gerne gulvet en tur. 
  • Brug vand og drivhusrens og en børste til at skrubbe ind i alle revner og sprækker. Det er vigtigt at være grundig for at fjerne svampesporer, alger og skadedyr.
  • Skyl grundigt efter med rent vand.

Gør drivhusets bede og kapilærkasser klar 

Har du bede direkte i jorden, så er det en god ide, at friske jorden op med jordforbedring, inden du planter dette års afgrøder.

Genbruger du kapilærkasser afvaskes disse inden brug. Vil du gerne undgå at vaske dine kapilærkasser næste år, så kan du benytte dig af indlægsposer i kasserne. Dette letter rengøringen, da du ikke får jord og vand direkte i kassen, men kan fjern det hele i et snuptag.

Er dit drivhus stort nok, så indret det med kapilærkasser i den ene ende og et par gode stole i den anden. I drivhuset kommer temperaturen hurtigt op på en behagelig opholdstemperatur, så kaffen kan nydes med udsigt over haven - en stor fordel i foråret og efteråret, hvor der ofte er for koldt på terrassen. Når du sidder her og nyder det, kan du overveje om der skal ske noget nyt i drivhuset i år.

Fornyelse i drivhuset

Overvejer du nye tiltag i drivhuset, så er det en god ide at tænke over, hvordan det gik sidste år. Var der meget varmt i dit drivhus, er automatiske vinduesåbnere en god og tidsbesparende løsning. Måske vil en installation af en solcelleventilation være fordelagtig. 

Vanding i drivhuset kan være en tidsrøver. Derfor vælger mange en automatisk løsning med et vandingssystem, der både sparer tid og vand.  Foråret er et godt tidspunkt at installere et vandingssystem, da det er langt nemmere at komme til nu, hvor drivhuset ikke er fyldt op med planter.  

Plantning i drivhuset 

Når foråret rigtig tager fat, er det tid til at plante i drivhuset. Porrer og mange sorter af salater kan forspires i drivhuset fra sidst i marts måned. Du kan overdække med fiberdug, hvis der i en kortvarig periode kommer lidt nattefrost.

Har du forspiret f.eks. chili og tomat indendørs kan planter flyttes i drivhuset i løbet af maj, hvor der ikke længere er fare for nattefrost. Agurker ønsker lidt mere varme, så de bør vente til juni måned.