Tomater smager kun bedre, jo friskere de er. Derfor gælder det om at dyrke dem selv. Der findes en masse forskellige tomatsorter, og der er noget for enhver smag.
I denne artikel har vi samlet alt, der er værd at vide om tomatdyrkningen, så du er sikker på at få succes med dine tomater. Til sidst har vi samlet 6 populære tomatvarianter til inspiration, hvis du endnu ikke har besluttet dig for, hvilke tomater du vil dyrke.
Du kan også se hele udvalget af tomater og andre frø her.
April måned er det bedste tidspunkt at dyrke tomater på, hvis du vil høste tomater om sommeren. Men hvordan gør du?
Mangler du udstyr til dyrkningen? Find alt tilbehør til frø her
Der findes virkelig mange forskellige sorter. Du behøver ikke et drivhus for at kunne dyrke dine egne tomater. Der er mange sorter, som kan plantes i krukker på friland, så længe de placeres i læ og i fuld sol. Vi har her udvalgt 6 favoritter til friland og drivhus i forskellige farver og med forskellige smage
Tomatsort til Drivhus
Denne sort vækker virkelig opsigt med sine små, næsten helt sorte tomater. Her er der virkelig mulighed for at lave en salsa eller salat, der vækker opsigt.
Tomaterne er modne, når farven skifter fra blå-lilla og over til rødbrun.
Tomatsort til Drivhus
God, gammel sort med højt udbytte.
Tomaterne har en god, krydret smag og kan både bruges i madlavning eller spises direkte fra planten.
Tomatsort til drivhus
Lækker blommetomat med meget stort udbytte.
Tomaterne er meget kødfulde og har en god smag. De kan bruges friske, lige såvel som i madlavning.
Til Friland og Drivhus
Denne sort er en favorit i mange lande, og det kan man godt forstå. Tomaterne er mørkerøde og smager fantastisk.
Sorten giver et meget stort udbytte.
Lav og kompakt tomat, der kan vokse i potter, og som ikke kræver opbinding. Perfekt, hvis du ikke har meget plads, som eks. til altaner og balkoner.
Tomaterne er mellemstore og har en fantastisk, sød smag.
Til Friland og Drivhus
Lækre, store bøftomater der er perfekte at bruge til madlavning. Farven er rød-orange med grønlig nakke, som er det sted, hvor tomatens stilk sidder fast.
Giver god smag og kan eks. bruges til sovs, salsa og tomatsuppe.