Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Sådan gøder du din græsplæne

Når græsset vokser, og det skal klippes første gang, så er foråret for alvor på vej. 

Når græsset begynder at gro, betyder det, at jordens temperatur er nået op på 7-8 grader og det er tid til at så og plante på friland.

Men det er også tid at få klippet og eventuelt trimmet plænen. Måske har vinteren ført en masse mos med sig i plænen. For at græsset kan vokse godt skal mosset væk. 

Sådan giver du græsset den bedste næring

Når græsset klippes svarer det til at høste en afgrøde, det kræver tilførelse af næring.  Som en tommelfingerregel kan du fordele den anbefalede mængde gødning over tre gange i sæsonen. Hvis det anbefales at gøde med tre kilo pr 100 kvadratmeter, giver du et kilo nu, et kilo om en måned og det sidste kilo i midten af august. 


Ved at bruge den fremgangsmåde, undgår du at græsset vokser uhæmmet grundet gødskning. Til gengæld får du en stabil vækst gennem sæsonen og en smuk grøn plæne.

Husk! Når du skal sprede de tunge gødningskorn, lykkes det bedst ved at kaste dem opad i 45 graders vinkel. Gød desuden altid på en tør plæne, så du undgår svidninger. 


Der fås mange forskellige gødningstyper fra naturgødning til kunstgødning. Læs på brugsvejledning, hvor meget der skal bruges, da det er individuelt, og følg i øvrigt ovenstående råd.

Klik her og se hele udvalget af græspleje