Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Når græsset vokser

TID TIL AT GØDE GRÆSSET NU..

Når græsset vokser og det skal klippes første gang, er det for mig definitivt forår. 

Græsvæksten indikerer at jordens temperatur er nået op på 7-8 grader og det er tid til at så og plante på friland.


Men det er også tid at få klippet og evt. trimmet plænen. Den milde vinter har medført masser af mos i plænerne, og skal græsset vokse godt, må mosset væk.
Jeg trimmede den ene af mine plæner i august, den er helt fri for mos (første billede), hvor imod den anden plæne der ikke blev trimmet er helt fyldt med mos (andet billede). Den skal have en tur med vertikalskæren og så noget gødning.
Når græsset klippes svarer det til at høste en afgrøde, det kræver tilførelse af næring. Og vil du gøre dig selv en tjeneste, fordeler du den anbefalede mængde over tre gange i sæsonen. Hvis det anbefales at gøde med tre kilo pr 100 kvadratmeter, giver du et kilo nu, et kilo om en måned og det sidste kilo i midten af august.
Ved at bruge den fremgangsmåde, undgår du at græsset vokser uhæmmet grundet gødskning. Til gengæld får du en stabil vækst gennem sæsonen og en smuk grøn plæne.
Husk at når du skal sprede de tunge gødningskorn, lykkes det bedst ved at kaste dem opad i 45 graders vinkel. Og gød altid på en tør plæne, så undgår du svidninger.
Der fås mange forskellige gødningstyper fra naturgødning til kunstgødning, personligt bruger jeg en specialgødning der er med til at formindske mængden af mos. Læs på brugsvejledning hvor meget der skal bruges, da det er individuelt, og følg i øvrigt ovenstående råd.