Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Sådan gøder du din græsplæne

Når græsset vokser, så er foråret for alvor kommet. 

Når jordens temperatur er omkring 7-8 grader begynder græsset at gro. Dette vil typisk være i april måned. Første gang du slår plænen, slå den da på middel højde.

Måske har en kold og våd vinter ført en masse mos med sig i plænen. For at græsset kan vokse godt skal mosset væk. For at komme mosset til livs, skal græsset have overtaget. Dette hjælper du græsset til ved at gøde med rette mængde gødning.

Sådan giver du græsset den bedste næring

Når græsset klippes svarer det til at høste en afgrøde, og dette kræver tilførsel af næring, for at planten fortsat skal trives. Den bedste trivsel for du ved at gøde lidt med ofte. Følg anvisningen på emballagen og fordel gødningen over 3 omgange i april, maj og juni. Har du en meget let jord, kan det være en fordel at give en ekstra gødning i juli eller august.
Ved at bruge den fremgangsmåde, undgår du at græsset vokser uhæmmet grundet gødskning. Til gengæld får du en stabil vækst gennem sæsonen og en smuk grøn plæne.

Kunstgødning kan svide græsset, hvis det udsættes for sol. Dette undgås bedst ved at sprede gødningen lige før en god gang regn, så det opløses hurtigt.
Organisk gødning svider ikke, men det er stadig en fordel at sprede det før regnvejr.
Der fås mange forskellige gødningstyper fra naturgødning til kunstgødning. Læs på brugsvejledning, hvor meget der skal bruges, da det er individuelt.

Klik her og se hele udvalget af græspleje