Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Pasning og pleje af Japansk Ahorn

Japanske ahorn, eller Japansk Løn som de til tider også kaldes, er smukke træer og de kendes let på de fligede blade, der ofte har kraftige farver.

Det er bestemt ikke svært at passe Japanske Ahorn og faktisk, så er der tale om meget nøjsomme små træer eller buske. I denne artikel kan du læse om alt fra plantning, til pasning og pleje af de smukke Japanske Ahorn.

Plantning og placering

Japanske Ahorn vokser generelt ikke særlig hurtigt, og afhængig af sorten, så bliver Japansk Ahorn mellem 1 og 6 meter høje. 

Derfor er det altid muligt at finde en sort, der passer til dine ønsker og som kan passe fint i selv små haver eller på altaner og terrasser, samt gravsteder. 

Japansk Ahorn findes også som opstammet træ og de er særligt smukke som overstandere i bede, samt i krukker.

Japansk Ahorn stiller ikke de store krav og er generelt nøjsomme. 

Japansk Ahorn trives bedst en en muldrig jord og de har ikke godt af at tørre kraftigt ud. Det kan i værste fald skade bladene eller standse væksten.

Det, men skal være mest opmærksom på er, at japansk Ahorn trives bedst med en placering i læ. Planter du et sted, hvor det blæser meget, kan det skade de fine blade og du risikerer at en del af grenene visner tilbage om vinteren.

De trives også bedst på en placering lys placering. Direkte sol kan svide bladene, så en placering i vandrende skygge eller mod øst, er perfekt.

Vil du læse mere om, hvordan man planter prydbuske, så tjek artiklen Plantevejledning prydbuske

Pasning

De skal ikke gødes, men man kan godt give en lille smule gødning midt på sommeren, især hvis der er plantet i en krukke.

Har du plantet i japansk ahorn i potter, eller er der længerevarende perioder med tørt vejr, så er det en god ide at vande jævnligt. Jorden skal helst være lidt fugtig hele tiden, men den må ikke være direkte våd. 

Beskæring

Japanske Ahorn kræver ikke beskæring og udvikler sig oftest flottere, hvis man lader dem vokse frit. 

Dog, så er det vigtigt at fjerne døde grenspidser og skulle der knække en gren, må man også gerne skære den af. Det kan gøres i løbet af april måned, når den værste frost er på afstand.

Bliver du alligevel nødt til at foretage en kraftigere beskæring, så er det bedst at beskæringen foretages i sommermånederne og helst i en tør periode Det minimerer risikoen for svampeangreb.

Har du plantet en japansk ahorn, som er blevet for stor, kan du godt beskære træet, men vær opmærksom på at træerne jo vokser langsomt og derfor vil tage lang tid om at vokse til efter en kraftig beskæring. Det kan også gå ud over vækstformen og gøre den mindre attraktiv.

Flytning

I stedet for at beskære en Japansk Ahorn, der har vokset dig for stor, kan man prøve med en flytning i stedet for. Flytning af Japansk Ahorn gøres bedst sidst på vinteren i februar-marts måned.


Vil du se et udvalg af de mange, smukke sorter af Japanske Ahorn, så kan du dem her.