Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Roser i krukker: Sådan får du succes

Roser kan sagtens plantes krukker. Du kan nemt indrette en lille rosenhave på terrassen eller et hjørne i haven, hvor du opholder dig mest. Men modsat plantning i jorden, så er der en række krav til plantning og pasning af krukkeroser. 

Så hvordan får du succes med dine roser i krukker? 

Vi guider dig igennem plantning af krukkeroserne, så du har helt styr på, hvilken jord og gødning dine roser behøver, hvordan du lægger dræn og hvordan du beskytter din krukker henover vinteren. 

Du kan se hele udvalget af roser her

Brug altid rosenjord

Generelt, bør du altid bruge rosenjord, når roser skal i plantes. Men særligt, når du planter i krukker, er rosenjord helt uundværligt. Almindelig krukkejord indeholder nemlig ikke de samme næringsstoffer, som rosenjord gør, og det kan få stor betydning for rosernes trivsel.

Læg dræn i bunden af krukken 

Inden du planter, bør du altid tilføje et lag af leca for at give dræn. Læg gerne et lag på 5-10 cm, så bunden af krukken aldrig står under vand. Lagets tykkelse afhænger selvfølgelig af krukkens højde. En meget stor eller høj krukke bør måske have et tykkere lag leca, mens små og lave krukker ikke bør have et så tykt lag

Sørger du ikke for dræn i krukken, vil rødderne have dårlige forhold for vækst. Desuden vil det give problemer gennem efteråret og vinteren, da rødderne ikke får ilt, hvis jorden er for vandmættet. 

Gød roserne regelmæssigt

Roser er forholdsvis grådige planter, når det gælder næringsstoffer. Derfor bør du gøde dine krukker 3-4 gange i løbet af foråret og sommeren, for at holde roserne i god vækst. Er rosen stor, bør du gøde helt op til 5-6 gange, altså 1 gang pr. måned hele vækstsæsonen.

Når du gøder, bør du bruge gødning specielt egnet til roser. Med rosengødning får roserne netop de næringsstoffer, de har behov for. 

Beskyt krukkerne om vinteren 

Som med alt andet der plantes i krukker, så gælder det, at krukkerne bør stilles beskyttet gennem vinteren. En mild vinter vil ikke give de store problemer. Men viser det sig at være en hård vinter med længerevarende frost, kan det i sidste ende skade rødderne, hvis krukken ikke står beskyttet og i læ for vinden. 

Har du brug for råd til haven?  Spørg gartneren