Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Sådan laver du en buket af roser fra haven

Langt de fleste kan finde ud af at klaske et par roser sammen og danne en eller anden form for buket. Men med bare et par simple teknikker kan du få langt mere ud af dine roser, og give buketten lige det udtryk, du ønsker. 

Først og fremmest handler det om at prøve sig frem og se, hvilket udtryk du foretrækker dine buketter skal have. Er du mest til det rustikke look eller går du efter et mere stramt udseende i din buket? 

Vi guider dig trin for trin i blomsterbindingprocessen, så du ved præcist, hvad du skal gøre for at få lige nøjagtig den buket, du drømmer om. 

Mangler du roser i haven? Så tag et kig på vores store udvalg her.

Trin 1: Gå på opdagelse i rosenbedet

Gå en tur ud i rosenbedet og find de roser, du vil bruge til din buket. Det er ofte en god idé at gå efter nogenlunde matchende farver, så buketten ikke bliver for rodet. 

Har du brug for nye roser i bedet? Så tag et kig på vores store udvalg af roser. 

Trin 2: Find lidt ekstra til buketten 

Når du har roserne på plads, så gå gerne en rundtur i haven for at se, hvad der ellers kan bruges. Oftest kan det være en god idé at supplere med andre blomster i forskellige former, da det giver mulighed for at lege med udtrykket. 

Husk også at finde lidt grønt til buketten, som du kan bruge imellem blomsterne, og når buketten skal afsluttes. 


Trin 3: Forbered stilkene

Inden du begynder at binde, er det vigtigt at forberede stilkene. Fjern først småbladene fra den ende af blomsterne, som vil stå under vand. Det vil forlænge bukettens blomstringstid, da de visne blade ellers vil forrådne vandet. 

Snit herefter stilkene lidt kortere, så de er nemmere at arbejde med. Når du er helt færdig med buketten, vil du kunne skære stilkene ordentligt til. 


Trin 4: Brug twist-teknikken 

Med twistteknikken vil bukettens stilke brede sig ud i bunden. 

Twist-teknikken er den vigtigste metode at kende til, når du skal binde din buket. Forestil dig, at du holder en håndfuld ukogt spaghetti og twister dem i hånden, så det ligner en spiral. Det er netop form, som du skal gå efter, når du binder din buket. 

Er du højrehåndet, så brug denne hånd til at placere blomsterne og den anden til at holde buketten. Er du venstrehåndet, er det selvfølgelig omvendt. Når du placerer stilkene ved siden af hinanden, skal du gøre det sådan, at den nye stik placeres skråt over den anden. På den måde vil du opnå det berømte twist i buketten. 

Har du brugt teknikken korrekt, vil du se at bukettens stilke vil brede sig ud i bunden, i stedet for at ligge samlet. 


Trin 5: Drej buketten mens du binder

Når du arbejder dig frem mod det endelige resultat, så er det vigtigt, at du drejer buketten rundt i hånden. Som tommelfingerregel bør du dreje buketten en kvart omgang hver gang, du placerer en ny stilk. 

Når du drejer buketten, kan du nemmere danne dig et overblik over buketten og få placeret blomsterne varieret. Samtidig mindsker du risikoen for, at du får dannet en skæv buket.

Skær stilkene til når du er færdig. Husk at lave et skråt snit, som du gjorde i begyndelsen.  


Trin 6: Bind snor om buketten 

Når du har brugt alle roserne og de supplerende blomster, du har fundet i haven, så er det tid til at binde en snor stramt om buketten. Bindingspunktet er det smallest sted på buketten og typisk der, hvor du har holdt buketten. 


Trin 7: Afslut med et skråt snit

Når du er færdig, så klip stilkene i den længde, der passer til vasen. Har du lavet en høj buket, så pas på med at klippe stilkene for korte, da den hurtigt vil kunne få overbalance. 

Det er vigtigt at du snitter skråt. Med et skråt snit vil buketten bedst muligt kunne optage vandet i vasen og holde sig længere. Har du ikke en ordentlig beskærersaks? Så tag et kig på vores beskærersaks, der kan bruges i hele haven. 

Husk desuden at skifte vandet i vasen ofte, da det vil forlænge bukettens levetid og forhindre vandet i at lugte grimt.