Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Vinter beskæring

clip_image001

Af praktiske årsager beskæres rigtig mange planter – især træer om vinteren. Det er på dette tidspunkt, at gartneren har tid til at beskære, og det er nemmere at beskære, når bladene ikke sidder på træerne. Men, det er ikke nødvendigvis det bedste tidspunkt for planterne at blive beskåret på. Faktisk er det langt bedre at beskære store træer i august måned, hvor de har en bedre chance for at lukke de sår, der jo kommer, når vi saver og klipper i dem. Ikke desto mindre er det nu, hvor mange haveejere laver beskæringer – for vi har jo også travlt senere.

  • Har du ikke allerede beskåret din vin i drivhuset, er det for alvor ved at være sidste frist. Fra nu af, vil den trække rigtig meget saft op og ud gennem hvert sår, så det giver risiko for svampeangreb.

  • Til gengæld kan du stadig nå at klippe de klematis tilbage, som blomstrer fra juli måned og frem. De skal nemlig altid vokse adskillelige cm inden, de blomstrer, så beskæres de ikke, vokser de bare videre fra sidste års højde og blomstrer i 2 m højde! Klip alle grene ned til ca. 30 cm over jordens overflade. (undlad at klippe de klematis, der blomstrer allerede i maj – juni måned. Klipper du dem, får du ingen blomster at se i år)

Frugttræer beskærer jeg også om vinteren, men det giver mange vandris, som jeg hver sommer skal ud og fjerne. Sørg altid for at skære/save så vinkelret på grenen – det giver den mindste sårflade. Skær aldrig helt tæt på grenvinklen, for så kan træet rådne bagud og ødelægge resten af træet.