Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Bykompostspand 2.0

  • Flot design
  • Udnyt madrester
  • Lav din egen gødning

Til dig, der ønsker at genbruge dit madaffald og lave din egen næringsrige kompost til dine planter i haven/kolonihaven eller på terrassen på kun 5-6 uger.

Bokashi 2.0 er den nye generation af Bykompostspanden, der passer til dig, som ønsker en smuk og effektiv beholder til bokashi i dit køkken.

Tilbehør
  • 69,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

864,00 kr.

For at kunne lave bokashi-kompost kræver det, at du har adgang til jord – enten i haven eller via krukker/højbede. Bokashi skal blandes med jord for at blive til kompost.

Bokashi-processen er stort set den samme, som den vi kender fra Bykompostspanden version 1.0, men denne spand fungerer på en helt ny måde.

I stedet for et tætsluttende låg har spanden en indvendigt plade (stempel), som skubbes ned i beholderen og komprimerer fødevareresterne i bunden af spanden. Dermed er der næsten ingen ilt tilstede i beholderen og hele processen bliver endnu mere effektiv. De fermenterede madrester bliver hurtigere drænede for væske. Du får også mere af den eftertragtede bokashivæske fra den nye Bokashi 2.0 end fra den traditionelle Bykompostspand med tappehane.

Der anbefales kun at tilføre 20 ml kompostgær til denne spand.

Smukt design

Der er en lang designproces bag den nye Bokashi 2.0. Delvist har målet været at udvikle en ny måde at lave bokashi på, som er så lugtfri og tørt som muligt. Men også at skabe et produkt, der er stilfuldt og derfor kan passe ind i et designer køkken.

Designerne har tænkt lidt længere end det. De har skabt en spand som er nem at bruge med en hånd. låget, som sidder øverst er let at løfte og kan bruges som en hjælpende, midlertidig platform for madresterne. 

Den runde plade, som gør spanden lufttæt indvendigt har en silicone-kant, der er let at trykke i bund. Den har også et lille bitte lufthul. Når du presser den i bund, fjerner du luften under stemplet og komprimerer madaffaldet. Stemplet har også en anden funktion. Når du tømmer spanden, kan du klappe det runde stempel sammen, så den danner en halvcirkel og bruge den til at skrabe spanden ren for madrester med. Bagefter kan du vaske de enkelte dele i opvaskemaskinen.

Spanden har et blødt håndtag, som du enten kan fæstne på begge sider af spanden eller på samme side. 

Den nye Bokashi 2.0 har en indvendig spand og en udvendig spand. Den indvendige spand har drænhuller og en afrundet bund, som gør at drænvæsken nemt kan løbe fra.

Den indre spand kan løftes ud i forbindelse med tømning eller rengøring. 

Spanden producerer den kendte og eftertragtede bokashivæske, men på grund af den meget effektive og hurtige fermenterings-proces, så vil væsken lugte mindre.

Bokashivæsken tappes fra drænhullet nederst på spanden. Dertil er udviklet et helt almindeligt skruelåg i stedet for en tappehane. Dvs, at der er ingen risiko for at madrester tilstopper drænet eller at den kan begynde at lække.

Bokashi-processen

Selve bokashi-processen er præcis den samme som hos Bykompostspanden version 1.0. Du fylder madaffald i spanden og tilsætter kompostgær. Den skal fermentere færdig i 2 uger efter, at den er fyldt. Derefter graver du din færdige bokashi i jorden i din have eller laver en jordfabrik. Alt det, som du plejer.

Den nye Bokashi 2.0 er designet med henblik på, at den skal være flot og smart i et køkken. At den skal kunne stå på køkkenbordet og at den skal være let at håndtere.

Specifikationer:

  • Spanden er fremstillet i EU af holdbart genbrugsplast.
  • Højde: 34 cm,
  • Diameter: 24 cm,
  • Vægt: 2,8 kg,
  • Plast: PP (5),
  • Volumen: 9,6 liter

Genbrug dit affald på en bæredygtig måde

At kompostere sit affald har man næsten altid gjort og med god grund. Det er godt for miljøet og vores planet, at genbruge alt sit organiske affald som: madvarer, haveaffald osv.
Ved at kompostere det, og så derefter kunne bruge det som gødning i sin have.

Ved at bruge kompost i sin have, får man et større udbytte af sine planter og blomster. Det tilfører ekstra næring til dine planter og du vil få en flottere og sundere have - helt uden kunstige tilsætningsstoffer.

Succesfuld kompostering

I princippet kan du lave en kompostbunke i din have, uden nogen form for beholder eller ramme. Men du vil med sandsynlighed komme til at opleve, at det lugter en smule fra din kompostbunke og det gør det, fordi det organiske materiale bliver nedbrudt. Hvis du vælger at lave en åben kompostbunke, er det vigtigt at den er placeret solrigt og holde det fugtigt.

Hvis du vil lykkes med effektiv kompostering, er det vigtigt at man holder det hele fugtigt, tilfører ilt og holder det varmt. Derudover er det vigtigt at det du kommer i din kompostbunke, er en blanding mellem haveaffald og køkkenaffald. Et godt råd er også at skærme af, så dyr, ikke har adgang til din kompostbunke. Oplever man alligevel udfordringer med komposteringen, kan man med fordel anvende kompostgær, som fremskynder processen.

Brug en kompostbeholder

Du kan også med fordel bruge en kompostbeholder. En kompostbeholder kan både være lukket og åben. En åben kompostbeholder, holder på komposten så det ikke bare ligger i en bunke, men der er samling på det. En åben kompostbehandler, kan laves selv eller købes i træ eller galvaniseret stål. Ved brug af en lukket kompostbeholder, holder den på fugten og varmen og så holder den rotter væk fra din kompostbunke. En lukket kompostbeholder sikrer at de organismer der sørger for komposteringen, trives rigtig godt.

Vi anbefaler også

Kompostgær
Bestseller

Kompostgær

Kompostgær 1 kg. pakke

Fra

59,95 kr.