Kompostgær er en blanding af økologisk hvedeklid og økologisk melasse og er beriget med Effektive
Mikroorganismer®. Kompostgær er produceret i Danmark.
Angiv antal
Samlet pris
Indeholder
Opbevaring
Husk, at kompostgær er en ferskvare og bør opbevares lufttæt, mørkt og køligt ved rumtemperatur.
Posen klippes ved svejsningen, efter anvendelse foldes posen og lukkes med en elastik for at forhindre udtørring.
Kompostgær også kaldet bokashi klid er en blanding af økologisk hvedeklid, økologisk melasse og er beriget med miljøvenlige mikroorganismer (mælkesyrebakterier, gær, fotosyntetiske bakterier, aktinobakterier og enzymatisk aktive svampe). Kompostgæren starter en syrning i spanden.
Mikroorganismerne arbejder bedst i iltfattigt miljø. I forbindelse med syrningen tilbageholdes alle de essentielle næringsstoffer (særligt nitrogen = kvælstof). Fermenteret organisk affald kan bruges som første klasses kompost.
Kompostgær bliver mørkere med tid. Dette betyder ikke noget for kvaliteten.
Anvendelsesmuligheder:
1. Igangsætning af syrningen/fermenteringen af madaffald i Bykompostspanden
2. Fremmer omsætningen af organisk affald i havekomposten
3. Fremmer plantevækst ved anvendelse mindst 14 dage før såning, frøudlægning eller plantning i havejord eller krukker.
4. Fremmer omsætningen i septiktanke og fjerner dermed dårlig lugt fra afløb.
Hvedekliden i kompostgær er et biprodukt fra melproduktionen og er grovere end den klid man kan købe til madlavning/bagning. Til kompost-gær er den til gengæld et fortrinligt grundmateriale. Udseende kan variere lidt. Der er mange forskellige hvedesorter (f.eks. dalarhvede, ølandshvede) som males i mølleriet og dermed kan struktur og konsistens være forskellig.