Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Spansk margerit 'Lys Lilla'

Osteospermum-hybrid 'Lys Lilla'

  • Farverige, kurveformede, lys lilla blomster
  • Dekorativt, sort øje i midten af blomsten
  • Frodigt og aromatisk, mørkegrønt løv
Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk. 24,95 kr.
14 stk. Spar 5,00 kr./stk. 19,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

24,95 kr.

Spansk margerit 'Lys Lilla'

Vækstforhold:
Den spanske margerit kan fås i mange forskellige og farvestrålende farver, hvis blomster kan dække den kompakte og urteagtige plante fuldkomment.
Det er ikke kun de mange forskellige farver, som gør den spanske margerit så populær, men også dens gode hårdførhed og dens minimale krav til pasning, helt fra maj til frosten sætter ind. Sommerblomsternes korte liv giver mange fordele, bl.a. muligheden for at kunne udskifte blomsterne, farverne og størrelserne hvert år.

Da den spanske margerit er en sommerblomst, kan den meget godt lide massere af sol og varme. Placér den derfor en solrigt sted på altanen, terrassen eller i sommerblomsterbedet, hvor planten for alvor vil kunne folde sig ud og pryde med dens farverige blomster. Margeritten kan også placeres i halvskygge.

Spanke margeritter plantes oftest i krukker, da de danner et farverigt og dekorativt indtryk og atmosfære, dog kan de også sagtens udplantes i bede, hvor du vil kunne skabe et vildt blomsterflor med mange forskellige farver, variationer og størrelser. Margeritterne kan udplantes i maj, når den sidste frost er ovre.
Ved plantning i bede anbefaler vi at anvende en almindelig havejord. Ved plantning i krukker, anbefaler vi en god krukkemuld.

Højde:
Margeritten kan under optimale forhold blive mellem 25-40 cm høj.

Blomstringstid:
Juni-august. Margeritten er en skøn sommerblomst, som hele sommeren stråler med dens kurveformede, lys lilla blomster med rosa undertoner.
Margeritten kaldes også for okseøje og krysantemum. Planten har smalle, mørkegrønne blade med en let takkede rand og aromatisk duft.
Du kan med fordel nippe visne blomsterhoveder af, så planten kan bruge energien på at producere nye skud og blomster.

Er dine spanske margeritter plantes i et bed, skal de vandes et par gange efter udplantningen, hvorefter planten udvikler et rodnet, kraftigt nok til at du ikke behøver at vande dem, resten af sommeren. Dog skal der ved længere tørkeperioder vandes.

For spanke margeritter i krukker, skal du vande og gøde hele sommeren, så der er nok næring i krukkens jord, og så planterne ikke tørrer ud. Vi anbefaler at anvende flydende gødning, da sommerblomsterne har nemmere ved at optage og anvende den flydende gødning, og vil derfor vise resultater hurtigere.

Planteafstand:
Vi anbefaler at plante ca. 10-12 planter pr. kvadratmeter.

Anvendelse:
Sommerblomsterne er perfekte til krukken på altanen eller terrassen, hvor den kan skabe et farvestrålende og unikt udseende for din have, hele sommeren igennem. Udover at pynte flot på altanen, terrassen eller i haven, så tiltrækker blomsterne også sommerfugle, bier og andre nytteinsekter, som er til stor gavn for dine andre planter i haven og fremmer samtidig biodiversiteten, så din have, terrasse eller altan er rig på både planteliv og insektliv.

Sommerblomsterne kan udplantes allerede når frosten er ovre, som typisk vil falde i ultimo april til medio maj. Blomsterne er nemlig ikke glade for frostgrader, hvorfor du skal være opmærksom på temperaturfald og frost.

Øvrige oplysninger:
Sommerblomster blomstrer, som navnet hentyder, i sommersæsonen, og visner derefter ned. Det er derfor de perfekte blomster til dér hvor du ønsker et farverigt, frodigt liv, som kan skiftes med årstiden, eller til hver sommer, så din have altid har et frisk, nyt pust af liv og farver.

Bladfarve Mørkegrønne
Blomsterfarve Lilla, Lysviolette
Blomstring Sommer
Lysforhold Fuld sol
Vindforhold Nej
Bivenlig Ja
Højde 25-40 cm
Duft Ja
Anvendelse Haver, Terasse, Krukker
Placering Sol