Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Plantesæk fra Champost

  • Mål: 80x41 cm.
Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk 74,95 kr.
8 stk Spar 5,00 kr./stk 69,95 kr.
16 stk Spar 15,00 kr./stk 59,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

74,95 kr.

Plantesæk fra Champost

I drivhuset, altankasser og kapillærkasser. Til tomater, agurker, peberfrugter, jordbær, meloner, krydderurter og sommerblomster. Hos Plantetorvet har vi ofte plantesække tilbud. Vores foretrukne plantesæk er en 50 liter sæk fra Champost og derfor har vi ofte gode tilbud med netop denne plantesæk. 

Champost® Plantesække er beregnet plads til 2 planter pr. sæk. Det bevirker, at der er mere vand og gødning til hver plante. Dette er en fordel, da udtørring af plantesækken bare én gang kan ødelægge høsten.

Champost® Plantesæk kan bruges til kapillærkasser. Se under plantning, hvorledes man anvender sækkene. Læg poserne i kapillærkassen inden der klippes hul til de 2 planter. Jorden trykkes ned i rørerne, helt ned til bunden. Plantesækken er derefter klar til brug.Da plantesækken indeholder den nødvendige næring, skal man være forsigtig med at lave en stærk næringsopløsning i kassen, da overgødning fører til dårlig kvalitet af avlen. Ved for høj næringskoncentration får især tomat let grønne, hårde partier omkring stilken eller brune partier i bunden(Griffelråd).

Plantning i Champost® Plantesække

Champost® -Plantesække kan med stor fordel ligge direkte på jorden i drivhuset, helst, hvor jorden er løsnet. Når de 2 huller i bunden klippes op - sækken lægges på jorden og der vandes - (som beskrevet i anvisningen nedenfor) kan planternes rødder gro ned igennem jorden, og jordens mikroorganismer kan arbejde sig op i plantesækken. - Jo mere liv i jorden jo bedre vækst. Læs mere om hvordan du gør i anvisningen nedenfor. 

Anvisning

Følg denne vejledning:

  • Champost® Plantesæk vendes på siden før brug, og klemmes så jorden i posen løsner sig. Vend derefter sækken med bunden op og klip efter de to stiplede linier.
  • Vand med 10 ltr. vand i hullerne, og lad dem ligge i 1/2 time, så vandet fordeler sig i posen og bliver gennemvåd.
  • Vend posen med oversiden op - der hvor den skal ligge - og klip to huller på oversiden, og den er klar til plantning.
  • Efter plantning vandes med 5 ltr. vand pr. plante. Det skal synke ned i posen, og må ikke løbe ovenud.
  • Der vandes dagligt de første 14 dage. Derefter kan man begynde at springe over på de dage, hvor det er overskyet og koldt.
  • Det er VIGTIGT - at der altid er 3 cm løs jord fra plantesækken ovenpå potte-klumpen. Dette sikrer, at jorden omkring rødderne ikke tørrer så hurtigt ud, specielt indtil planten har fået rødder ud i den nye jord..

Gødning

Det er ikke nødvendigt at gøde før måske allersidst på sæsonen.

Fremstillingsprocessen gør, at gødningen er bundet til komposten og frigøres langsomt. Hvis der sidst på sæsonen kommer lyse blade og tynde skud og, for tomaters vedkommende, lyse striber i bladnerverne, tyder det på næringsmangel. Gødskningen sker bedst ved at opløse en alsidig gødning i vand og vande sækkene med det. Har man vandingsanlæg, kan næringen tilføres i ganske små mængder, når man kan se behov derfor.

Pasning

Planterne må ikke have det for varmt max. 25-30º C. Meget sol og varme kræver en god udluftning.

Det er en fordel først på foråret at vande med tempereret vand. Temperaturen må helst ikke være under 8ºC for tomater, for agurker ikke under 10ºC.

En glimrende vandingsmetode til plantesække er Hydromat vandingsanlæg. Der vandes flere gange i døgnet. Mere, når det er varmt og mindre, når det er køligt. Desuden bliver vandet opvarmet, så planterne får tempereret vand.

 

Nogle gode huskeregler

Agurker

Plant altid agurker sent, dvs. sidst i maj først i juni.

Når de plantes sent er der mindre risiko for spindemider, og de gror meget hurtigere, når det er varmt. Og køb altid agurker, der ikke har været udtørret eller stået i træk.

Tomater

Tomater er mere hårdføre, men køb altid små, tætte og kraftige planter.

Generelt

- Kontroller, at der ikke findes mellus eller spindemider på planterne ved køb.

- Både tomatblomsten og peberblomsten skal rystes for at opnå bestøvning.


Vi anbefaler også

Selvvanderkasse
Bestseller

Selvvanderkasse

Kapillærkasse 85 x 45 x 29 cm. (LxBxH)

Fra

169,95 kr.
Grow it - Tomat væksthus

Grow it - Tomat væksthus

Grow it - Tomat væksthus

495,00 kr.
Homefarm kapillærkasse

Homefarm kapillærkasse

Homefarm kapillærkasse 80 x 40 x 27 cm. (LxBxH)

389,00 kr.