Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

6 jordbær med forskellige modningstider

Vi har sammensæt 6 lækre jordbær til haven, så du kan høste bær med forskellige smage hele sommeren. 

Der er ikke noget som jordbær, der minder os om sol og sommer. Der findes mange forskellige sorter af jordbær, og  hvis du sammensætter dit bed rigtigt, kan du have bær fra juni til helt ind i oktober.

I de seneste år er der kommet mange spændende bær med smagsnuancer, der går fra dyb og sød gammeldags jordbærsmag til tyggegummi, ananas og hindbær. Her har vi sammensat 6 forskellige sorter som giver dig både den klassiske 'gammeldags' jordbærsmag og nogle nye sjove oplevelser.

Se hele udvalget af jordbær og andre frugtbuske her

1. De første jordbær

'Honeoye' er en af de tidligste sorter. Planten giver et godt afkast af store søde mørkerøde bær, der kan plukkes allerede i juni. Bærrene er faste og helt perfekte til f.eks. at blive serveret dyppet i mørk chokolade.

2. Tidlig sort med stort udbytte og sød smag

'Korona' har en kraftig vækst og giver store, røde bær med en dejlig sød smag. Bærrene modner midt i juni og i begyndelsen af juli.

3. Mellemste sort med mørkerøde bær og kraftig smag

'Senga Sengana' har en virkelig god og meget intens jordbærsmag. Bærrene, der modner i slutningen af juni og i begyndelsen af juli, er middelstore og mørke og udbyttet pr. plante er pænt uden at være prangende.

4. Overraskende smag af hindbær

'Hindbærjordbær' får mørkerøde mellemstore bær med en tydelig smag af hindbær. For at blomsterne udvikler sig til bær, er det nødvendigt med bestøvning fra andre mere 'almindelige' sorter. Bærrene modner i juni-juli.

5. Hvide bær med røde prikker

'White Dream' giver mellemstore cremehvide bær med mørkerøde prikker og med en sød smag af ananas. Bærrene moder i juni-juli. Det kan være lidt svært at se, hvornår de er modne, så her må du mærke forsigtigt på dem når du plukker. De er modne, når de føles bløde. Sorten skal plantes sammen med andre mere almindelige sorter, da den ikke kan bestøve sig selv.

6. Sen høst af store røde bær

'Florence' er en robust sort, der giver en sen og rigelig høst af store flotte gennem farvede bær med en frisk og aromatisk smag. Bærrene modner som et af de sidste klassiske bær midt juli.

5 tips til mange bær

  • Plant dine jordbærplanter med hjerteskuddet i jordhøjde og med en afstand på 40 x 75 cm.
  • Vand planterne når de blomstrer i maj, og igen i juni, når du ser de første grønne bær.
  • Dæk jorden med Biocovers®, så slipper du for at luge og der kommer ikke jord på bærrene.
  • Læg sneglekorn ud og beskyt med net. Så slipper du for at dele din høst med snegle, fugle og rådyr.
  • Jordbærplanter giver bedst afkast andet og tredje år. Fjerne de gamle planter og plant en ny række hvert år på et sted, hvor der ikke tidligere har stået jordbærplanter. Fjern også løbende udløberne, så bruger planten alle sine kræfter på at lave flotte bær.

Ukrudtsdug Biocovers®

100% nedbrydeligt naturprodukt fremstillet af plantefibre. Brug den til at holde ukrudtet ude af dit jordbærbed, og undgå at der kommer jord på bærrene. Mat mørkebrun naturfiber. Bredde 2 meter.

Har du brug for råd til haven?  Spørg gartneren