Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Få smukke krukker med stabile stauder

Udbuddet af stauder er størst om sommeren, men der er muligheder året rundt.

Lav en staudehave i krukker
Selv om du ikke har have, kan du sagtens have de klassiske stauder i din nærhed, for mange trives godt i krukker. Af de klassiske stauder er det bl.a. kæmpemargerit, lupin, lobelie, ridderspore, salvie og daglilje, der kan gro i krukker.
Vælger du stauder med forskellig blomstringstid og supplerer med forårsløg, kan du næsten have blomster året rundt.

Til sol og skygge
Lavendel slår sammen med lammeøre, tidselkugle, perlekurv og katteurt en rolig, kølig gråtone an. De egner sig alle fint til en varm, solrig plads, da alle tåler lidt tørke. De grå er tillige gode naboer til roser.
I skyggen kan hosta, astilbe, bronzeblad og bregner danne en saftig, skovbundsagtig helhed.

Forårsfornøjelser og sensommerglæder
Til det tidlige forår kan du lave sikre farvekombinationer af hvide, blå og gule stauder f.eks. blå og ungarsk anemone, kærminde og kærmindesøster samt forårsvortemælk og gemserod. En blomstrende eftersommer sørger skønhedsøje, asters, fjerlette prydgræs m.fl. for.

Mange eller få
Vælger du at plante i store krukker med en højde og diameter på minimum 50 cm, kan du fint have to-tre forskellige stauder i varierende højde i hver.
Planter du i mindre krukker er en enkelt i hver bedst. Det har den fordel, at du kan stille stauderne frem og tilbage afhængig af deres udviklingstrin.
Stauderne skal plantes i almindelig pottemuld og vandes med en gængs blomstergødning i vækstperioden.

 Bestil Stauder på Plantetorvet.dk