Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Sådan får du succes med stauder i krukker

Mangler du stauder til dine krukker? Vi har samlet en masse forskellige sorter til forskellige placeringer og årstider. 

Har du en terrasse eller altan, så gælder det om at få skabt liv og stemning med smukke, blomstrende krukker. Der findes mange smukke stauder, der vil gøre sig godt i små og store krukker. Vores gartner har samlet noget af de bedst egnede, så du er sikker på at få succes med dine krukker. 

Inden du planter i krukker, skal du sørge for at lægge dræn i krukkerne samt bruge planteskolejord, der er en specialtilpasset jord til krukker. 

6 klassiske stauder til krukker 

Af de klassiske stauder finder du bl.a. kæmpemargerit, lupin, lobelie, ridderspore, salvie og daglilje. Disse stauder tilføre smukke farver og giver en hyggelig sommerstemning til haven. Vælger du stauder med forskellig blomstringstid og supplerer med blomsterløg, kan du næsten have blomster året rundt.

Vil du se hele udvalget af stauder? Så tag et kig her.

Stauder i krukker til sol og skygge

Skal dine krukker stå i sol eller skygge?  Så er det vigtigt at gøre sig denne overvejelse, inden du køber stauder, da de forskellige stauder har forskellige behov.

Lavendel slår sammen med lammeøre, tidselkugle og katteurt en rolig, kølig gråtone an. De egner sig alle fint til en varm, solrig plads, da alle tåler lidt tørke. I skyggen kan hosta, astilbe, bronzeblad og bregner danne en saftig, skovbundsagtig helhed.

Forårsfornøjelser og sensommerglæder

Til det tidlige forår kan du lave sikre farvekombinationer af hvide, blå og gule stauder med eksempelvis  kærmindesøster og forårsvortemælk. Til sensommeren vil skønhedsøje, og asters,  sørge for at blomstre smukt i krukkerne.

Mange eller få stauder i krukker 

Vælger du at plante i store krukker med en højde og diameter på minimum 50 cm, kan du fint have to-tre forskellige stauder i varierende højde i hver.

Planter du i mindre krukker, er en enkelt i hver bedst. Det har den fordel, at du kan stille stauderne frem og tilbage afhængig af deres udviklingstrin.

Stauderne skal plantes i almindelig pottemuld og vandes med en gængs blomstergødning i vækstperioden.