Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Fra mark til park med solitære buske

I den helt nye have, hvor alle de nyplantede planter føles små og knæhøje - selv hækken - virker det ofte som om du må vente i årevis, før der er bare den mindste smule læ ved bålpladsen eller privatliv ved terrassen.

For slet ikke at tale om dén rige blomstring du ønskede og så for det indre øje, da du købte syrenen, blomsterkornellen eller magnolia’en

Det skal blive SÅ smukt - men det lader vente på sig, mens den unge plante skal vokse sig gammel nok til at producere det helt store blomsterflor.

Vi tripper utålmodigt omkring den lille nyplantede, med mindet om den fuldt udvoksede plante i mormors have.  Her kommer de solitære buske til hjælp!

Hvad er solitære buske? 

Solitær betyder fritstående. I planteskolerne bruges begrebet om ældre planter, der allerede på købstidspunktet er store, kraftige og velforgrenede.  

De solitære buske fylder noget. De er med andre ord allerede på købstidspunktet store nok til at stå alene - og til at bære de mængder af blomster, som du så længselsfuldt ser frem til.

Hvad kan de solitære buske?

Ja, dels kan de naturligvis stå enkeltvis og danne lidt højde i en ellers helt ny og “flad” have.  De kan også danne gruppe i en lav bund af stauder og bunddækkeplanter, hvor en lille ung plante næsten “forsvinder”.

En række solitære buske kan danne det tiltrængte læ omkring bålpladsen - eller give privatliv ved terrassen i en fart!

Hvor kan de købes?

Mange havecentre har ikke mulighed for at forhandle solitære buske.

De store buske skal flyttes i planternes hvileperiode, som ligger fra sidst i oktober til midt i april, og kan ikke på samme måde som mindre, pottegroede ungplanter blot stå og vente på at blive solgt. De store buske kræver markjord og plads. Og bagefter skal de så transporteres hjem.

Plantetorvet.dk har et stort udvalg af solitære buske. 

De står i mark frem til du bestiller dem - så tages de forsigtigt op med klump, der emballeres i jutelærred, pakkes omhyggeligt på paller og sendes direkte til dig med fragtmand.
Det eneste du skal gøre derefter er, at flytte dem om i haven til det dejlige plantehul, du har gravet. Og så naturligvis passe dem med opbinding, vand og gødning, så de fortsat kan trives, gro og blomstre i DIN have.