Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Hvilken slyngplante skal jeg vælge?

Vi har samlet de 5 mest populære slyngplanter til dig.  

Læs mere om de forskellige planter og se, hvilke der passer til netop dine behov. 

Har du også svært ved at vælge, hvilken slyngplante der passer til din have? Du er ikke den eneste. Der findes et hav af forskellige planter i forskellige størrelser, former og farver. Vi har samlet nogle af mest populære arter her på siden, så du nemt kan få overblik over de forskellige typer, og hvad de hver især kræver af pasning. 

Du kan se hele udvalget af slyngplanter her.

Hvordan vælger jeg min slyngplante?

Inden du vælger din slyngplante, er der nogle overvejelser, du bør gøre dig. Først og fremmest skal du overveje, hvor i haven planten skal placeres. Fælles for alle slyngplanter er, at de have noget at læne sig op ad eller slynge sig omkring. Måske har du en rosenbue, en pergola eller et gyngestativ i haven, hvor din slyngplante kan vokse omkring. Det kan også være, du har en mur, du gerne vil gøre grøn og frodig. Alt efter hvor højt området er, vil det automatisk udelukke nogle slyngplanter. Enkelte slyngplanter bliver kun 1-2 meter høje, hvor andre kan blive op til 6 meter høje. 

Det næste du bør overveje er, hvor store blomsterne skal være. Her er det vigtigt at have resten af haven i tankerne og se, hvad der passer ind. Det gælder desuden også farverne på dine slyngplanter, der naturligvis skal harmonere med resten haven. 

Er du i tvivl med hensyn til farve og størrelse? Så kontakt vores gartnere i kundeservice, der kan hjælpe med at finde ud af, hvad der passer til dig og dine behov. Du kan også ringe på telefon 86 57 75 57.

Klematis - En stor favorit 

Klematis er en af de mest populære slyngplanter i de danske haver -  og det er ikke uden grund. Klematis fås i mange forskellige sorter, og det er egentlig kun et spørgsmål om, hvilken størrelse blomster og hvilken farve du ønsker i haven.  

Klematis er oprindelige en skovplante, hvilket den trods generationers forædling aldrig har glemt. De fleste Klematis ynder således en vokseplads, hvor de kan få rødderne i kølig, fugtighedsbevarende jord, og toppen i lys. De stribede hybrider er ingen undtagelse, men falmer hurtigt i stærk sol, og ha derfor glæde af en østvendt placering eller et voksested med mere filtreret lys.


Læs mere: 5 fantastiske klematis

Kaprifolie - En velduftende slyngplante

Er du nogensinde kommet til en have, hvor duften af blomster var overvældende? Det kan meget vel være kaprifolierne.

Udover at pryde haven med smukke blomster, tilfører kaprifolier en dejlig duft. De fleste kaprifolier kræver en masse sol for at kunne vokse mest optimalt. De kan vokse i næsten alt slags jord og er nemme at holde. 

Se vores udvalg af kaprifolie

Blåregn - Blomster i ranker

En anden klassiker er den populære blåregn. Blåregn adskiller sig fra de andre slyngplanter, da den blomstrer i store klaser. Har man en buegang i sin have, så kommer planten virkelig til sin ret og kan skabe et eventyrligt syn i haven. Blåregn står bedst i sol eller halvskygge og er en hårdfør plante til det danske klima

Se vores udvalg af blåregn

Efeu - den smukke grønne

Den smukke efeu kan forvandle ellers triste husmure til et smukt, grønt åndehul. Foruden husmure kan de klatre op af træer eller fungere som bunddække i havebedene. 

Efeu får som oftest ikke blomster, men beholder sine flotte, grønne blade året rundt. Det er en hårdfør plante, der kan tåle alt slagt vejr. 

Se hele vores udvalg af efeu

Vinterjasmin - farver i vinterhaven 

Mangler din have farver i de ellers triste vintermåneder? Så er vinterjasmin et godt valg. De smukke gule blomster vil pryde haven fra november til februar og puste liv i en ellers kedelig vinterhave. 

Den er fuldt hårdfør og skal gerne placeres i sol eller halvskygge. Under normale forhold kan vinterjasmin blive helt op til 4 meter høj. 

Har du brug for råd til haven?  Spørg gartneren