Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Pift græsplænen op med blomstrende forårsløg

Vil du også gerne have en blomstrende plæne til foråret? Læs med her og få tips til, hvordan du lægger blomsterløg i plænen. 

Løgplæner er ikke bare smukke at se på. Det er også en nem måde at dyrke blomsterløg på i haven. Den blomstrende plæne kræver ikke meget vedligeholdelse, og du vil endda være fri for at slå græs i flere måneder. 

En løgplæne lyser op i det tidlige forår med et væld af farver. Påskeliljer, anemoner, krokus pryder plænen og bringer forårsglæden ind i haven. 

I denne artikel kan du læse, hvordan og hvornår du skal lægge dine blomsterløg. Du får desuden vores gartners bud på de blomsterløg, der egner sig bedst til græsplænen.  

Hvornår skal du lægge blomsterløg i græsplænen? 

Du bør lægge dine blomsterløg fra september til og med slut november. Når du lægger din blomsterløg i efteråret, vil de erantis, vintergækker og krokus skyde frem i det tidlige forår, mens påskeliljer og tulipaner stille og roligt vil følge trop. 

Sådan lægger du blomsterløg i græsplænen

  1. Vil du gerne have en løgplæne, der blomstrer naturligt og tilfældigt mellem hinanden? Så er det en god idé at blande dine udvalgte blomsterløg, inden du placerer løgene i plænen.
  2. Brug en greb eller en løglægger til at danne et plantehul i plænen. 
  3. Når du lægger løgene i plantehullet, skal du sørge for at opnå den rette læggedybde. Som tommelfingerregel bør læggedybden være 3 gange løgets størrelse. 
  4. Når du har lagt løgene, kan du med fordel dække plantehullet med sand, da det holder på fugtigheden.

Hvilke blomsterløg kan bruges til græsplænen?

Der er mange blomsterløg, der egner sig til græsplænen. Nedenfor har vi samlet en række forskellige løg, der egner sig særligt godt. 

Du kan også tage et kig på hele udvalget af blomsterløg her.