Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Dværg Skovfyr 'Watereri'

Pinus sylvestris 'Watereri'

Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk. 44.799,00 kr.
10 stk. Spar 11.200,00 kr./stk. 33.599,00 kr.

Angiv antal

Samlet pris

44.799,00 kr.

Dværg Skovfyr 'Watereri'

Vækst:
Pinus sylvestris 'Watereri' er et meget hårdført nåletræ, som har en kraftig, pyramideformet vækst, skønne mørkegrønne nåle med sølvblåligt skær og 6-10 cm store, ægformede kogler. Desto ældre træet bliver, desto flottere bliver væksten og barken på træet.

Skovfyret er perfekt at anvende til stenbede, som kantplante eller som lav hæk, grundet dens robuste og kraftige vækstform.

Højde:
Opstammet træers stammer bliver sjældent større end den opstammede højde, dog vokser kronen stadig.
Træet bliver ca. 90-120 cm højt, med kronen.

Løv:
Skovfyret har dekorative, lange, bløde, mørkegrønne nåle, som vokser i bundter af 5.
Nålene har til tider et sølvblåligt skær, som fremmer deres dekorative værdi.
Nyvæksten er lysegrøn.

Bark:
Skovfyret har en glat og lys brun bark med grålige undertoner.
Barken bliver med tiden mere dyb og mørk i farven, samt mere skallet i teksturen, jo ældre træet bliver.

Blomst & frugt:
'Watereri' får små, uanselige, kegleformede blomster, som tiltrækker bier og andre bestøvningsinsekter.
Blomsterne har en gulbrun nuance og en frisk, dejlig duft. Efter blomstring ses små, grønne kogler, som undertiden bliver til 6-10 cm lange, brune kogler.
Fyrtræet blomstrer i foråret, og koglerne modner i efteråret.

Beskæring:
Ønsker du et tæt og kompakt fyr, kan du med fordel beskære de nye skud halvt over. Dette kan gøres med en god grensaks.

Vækstforhold:
'Watereri' er et meget nøjsomt fyrtræ, som ikke kræver meget pasning eller stiller store krav. Placér blot fyret i fuld sol eller i halvskygge, gerne i en løs, let jord. Det kan være en god fordel at tilføje noget jordforbedring ved tilplantningen, for at give træet en god og sund start.

Er din jord for sandet? Tilføj noget jordforbedring til det, for at hjælpe dine planter. Er den for leret? Tilføj da blot noget sand til jorden.

Fyrtræet behøver ikke læ, da dens kompakte og robuste form, gør det muligt for dig at plante fyret som en kantplante, i en krukke, som afgrænsning m.m.
'Watereri' er ekstremt nøjsom, som kan tåle både tørke og vind, efter de første par etablerings år.

Har du placeret dit skovfyr i en krukke, kommer denne til at have brug for frostsikring i vinterperioden.
For at frostsikre din krukke, skal du lade den blive stående på jorden eller fliserne i det første stykke tid af vinteren, således at planten kan vedligeholde jordvarmen. Herudover kan du sikre dit fyr yderligere ved at benytte vores vinterbeskyttelse til krukker.

Er det en speciel kold vinter, bør du tildække krukken med fiberdug eller bobleplast, samt at flytte krukken med planten, op af en husmur for at lade den stå i læ for den kolde blæst og vinterens nedbør. Har du plads i et opvarmet drivhus, kan du også med fordel flytte nåletræet derind vinteren over.

Plantning:
Det mest optimale tidspunkt at udplante dit nåletræ, er om efteråret, hvor jorden er lun og tilpas fugtig - på den måde får træet nemlig den bedste start i det efterfølgende forår, da det får tid til at etablere sig selv og sine rødder i jorden.
Du kan også sagtens udplante dit nåletræ i foråret, her skal du blot være omhyggelig med at vande træet hele sommeren igennem.

Ønsker du at plante dit fyr i bedet, skal du starte med at grave et stort hul, hvor nåletræets rødder ikke kommer til at bøje. Derudover skal du fjerne ukrudt, sten og andre hårde ting fra hullet og løsne jorden i bunden af hullet. Fyld dernæst hele hullet med vand, og lad vandet sive ned i jorden, inden du placerer fyrtræet i hullet, med rødderne udstrakte så de ikke tager skade. Hullet bør have samme dybe, som den potte, træet kommer i, er i højden.
Fyld hullet med jord omkring træet og dets rødder, tryk let på jorden og vand afslutningsvis efter igen.

Ønsker du at plante dit fyr i en krukke, anbefaler vi at fylde krukken med 1/3 lecakugler, for at sikre bedre dræn. Herefter kan du blot fylde krukken med muld og jord, indtil du kan placér planten i samme højde, som i den havde i den plastpotte den kom i. Fyld derefter jord omkring, så der ingen huller er i jorden, og vand godt igennem efterfølgende. Hvis du vil placerer din krukke udenfor, kan du eventuelt lægge et lag flis henover overfladen, for at hjælpe jorden med at holde varmen, samt at pryde den ellers kedelige jord.

Skovfyret kræver regelmæssig vanding i de første par etablerings år, men kan derefter nøjes med kun at blive vandet i tørre perioder, da træet får den mængde vand den har brug for igennem naturen, så snart den har fundet sit fodfæste.

Fyr kræver ikke gødning for at kunne trives, dog har det alligevel en række fordele, så du kan gøde med organisk NPK-gødning eller eventuelt lægge et tyndt lag jordforbedring rundt om træet i efteråret. Gødningen er med til at styrke træet og at give det, de bedste levevilkår, samt en sund vækst og frodigt løv.

Det anbefales af hensyn til etablering på voksestedet, at give træerne en korrekt opbinding i de første to sæsoner.

Øvrige oplysninger:
Skovfyr kan anvendes til mange ting, fx. som at klikke grene af til vinterens kranse, beskæres som et bonsai, stå som en solitær busk, stå som en vild voksende eller beskåret hæk, eller blot pryde i en krukke på terrassen.

Bladfarve Grøn
Blomsterfarve Gul, Brun
Blomstring Forår
Bladtype Stedsegrøn, Nåletræ
Lysforhold Fuld sol, Halvskygge
Vindforhold Ja
Vækst Kraftig
Salt Nej
Bivenlig Ja
Højde 0.9-1.2 m.
Bredde 1-2 m.
Duft Ja
Anvendelse Haver, Terasse, Krukker
Modning Sep, Okt
Vækstform Pyramideformet
Placering SolVi anbefaler også

Felco beskærersaks.
Bestseller

Felco beskærersaks.

Felco nr. 2 Standard

499,00 kr.
Planteskolejord fra Champost
Bestseller

Planteskolejord fra Champost

Planteskolejord fra Champost 50 liter sække

Fra

84,95 kr.