Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Sådan planter du nåletræer

Når du modtager dine nye nåletræer fra Plantetorvet.dk, er de pakket tæt sammen så fragten bliver ikke bliver dyrere end nødvendigt og så planterne støtter hinanden så de ikke vælter rundt under transporten.

Når planterne pakkes ud skal du være opmærksom på at grenene på planten ikke hænger fast i hinanden, grenene knækker let hvis de hænger fast i noget. Derfor bør du sikre hele plantetoppen er fri fra andre planter inden du trækker den op og i nogle tilfælde kan det være en fordel at skære emballagen op så planterne kan trækkes forsigtigt ud af siden.

Kontroller altid den medfølgende følgeseddel at alle planter er der og i de størrelser og kvaliteter der står og at alle varerne er der. Der kan være planter der er rettet ned i antal eller rettet ned til 0. Planter der er ikke kan leveres vil ikke blive trukket på din konto eller blive faktureret. Årsagen til manglerne kan være at pågældende planter kan være udsolgte og ikke kan skaffes eller det kan være planter der ikke har været klar til pakning og kan efter aftale sendes senere.

Er der efter gennemgangen af de modtagne planter forhold der ikke er tilfredsstillende, skal du kontakte os på Plantetorvet.dk på mail: [email protected]

Når du har kontrolleret planterne stilles planterne så de er lette at holde opvandet, de må gerne stå i skygge hvis det er muligt så tørrer de knapt så hurtigt ud.

Nogle planter har svært ved at signalere at de mangler vand, prøv at mærke på jorden i klumpen.

Du kan evt. Sænke klumpen på en plante under vand og lade den blive der 20 min, derefter tager du den op og nu er den helt opvandet og du kan vurdere hvor meget en opvandet plante vejer.

Vær opmærksom på at planter der står oven på jorden i potte eller klump hvis det er tørt, varmt eller blæsende maximalt kan rumme vand nok til 1 dag.

Planterne bør plantes hurtigst muligt planter med potte eller klump bør plantes inden for en uge.

Plantning

  • Plante bedet gøres klar.Planterne klump sænkes under vand i 20 min.Planterne fordeles rundt i bedet,  ( oven på jorden i potten eller klumpen )når de står som du gerne vil begynder du at plante og fordeles i bedet.Der graves et stort plantehul 2-3 gange så stort som planteklumpen.Planten plantes i en dybte så der kommer 2 cm muld over planteklumpen, hullet fyldes op og trykkes til så planteklumpen har god kontakt med mulden.Der fyldes 2 cm jord ind over klumpen.

Bedet / plantehullet vandes efter behov i en vækstsæson.

Vær opmærksom på at du ikke kan se på et nåletræ om det er tørt, det kan ikke hænge med nålene.

Hvis du ser brune nåle eller dryssene nåle vil det ofte være en tørkeskade der dræbte planten for lang tid siden.

Grav et lille hul i kanten af plantehullet og hullets dybte og mærk om mulden er fugtig mærk om planteklumpen er fugtig, er der tørt /eller er klumpen er tør vandet der grundigt. Vand ikke hvis der ikke er tørt.

Planterne vil hurtigt sætte deres rødder ud i den nye muld og i takt med rødderne vokser ud i jorden jo mindre bliver vandings behovet

I tørt, varmt og blæsende vejr samt når nyvæksten er stor bør du holde meget øje med planterne, husk når planterne står oven på jorden er der kun vand nok i klumpen til en dag.

En plante der bliver tørkestresset kan stoppe sin vækst helt eller delvis i længere tid op til flere år. Det vil også sige at planten er længere tid om at gro fast i bedet så den kan klare sig selv uden vanding.

Så optimal vanding i  starten og i den første vækstsæson er meget vigtigt.

Gødskning bør ikke foretages senere end 1 august, så derfor er gødning ikke nødvendigt ved efterårs plantning med ved forårs plantning bør der gødes ( med feks. BIO HAVEGØDNING ) efter plantningen.

Er der planter der ikke vokser som forventet eller dør vil vi gerne høre fra dig så snart du konstanter dette så vi kan finde en årsag / løsning. Det kan være en stor hjælp for os hvis du kan maile et par billeder der viser problemet

Det er vigtigt du sætter dig ind i vores vejledninger så planterne håndteres korrekt.

Vi har gro garanti på vores planter som betyder at vi garanterer at vi leverer vitale og livskraftige kvalitets planter som ved korrekt håndtering etablerer sig og gror hos dig. Hvis der er planter der ikke gror og etablerer sig sender vi nye planter.