Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Japansk Rødfyr 'Low Glow'

Pinus densiflora 'Low Glow'(dværgform)

Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk. 234,95 kr.
10 stk. Spar 55,00 kr./stk. 179,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

234,95 kr.

Japansk Rødfyr 'Low Glow'

Vækst:
Pinus densiflora 'Low Glow' er et dekorativt fyrtræ, med vibrante, evighedsgrønne nåle og dekorative blomsterstande, med små, lysegrønne kogler. Rødfyret kan anvendes til mange ting, som fx. kan du klippe et par grene af til vinterens kranse, du kan plante dit fyrtræ og beskære det som et bonsai træ, du kan lade rødfyret stå som en solitær busk, eller som en vild-voksende eller beskåret hæk.

Rødfyret er også perfekt til krukken, grundet dens langsomme vækst og dekorative udseende. 'Low Glow' vokser ca. 2-5 cm om året.

Højde:
Opstammet træers stammer bliver sjældent større end den opstammede højde, dog vokser kronen stadig.
Træet bliver ca. 70-100 cm højt, med kronen.

Løv:
Det japanske rødfyr, er et lille, friskgrønt nålebusk, med en flad, langsom vækst.
Rødfyret er dækket med små, friskgrønne nåle, som fyret beholde hele året rundt.
Nålene kan få en gul nuance i tørre perioder og i vintertiden, dog skal den nok få den vibrante grønne farve igen, når solen kommer tilbage.

Bark:
Det japanske rødfyr har en gråbrun til karamelbrun bark, med små knaster drysset over stamme og grene.
Den simple, gråbrune barkfarve, fremmer fyrets skinnende, eviggrønne nåle.

Blomst & frugt:
'Low Glow' får aflange blomsterstande, hvorpå deres kogle vokser.
Standene er fyldte med små, lysegrønne kogler, som i efteråret er vokset til store, brune kogler.
Koglerne har ikke meget mere værdi for os mennesker, end den dekorative værdi, men nydes af havens dyr, som bl.a. lever af fyrtræsfrø fra grankoglerne.

Beskæring:
Ønsker du et tæt og kompakt rødfyr, kan du med fordel beskære de nye skud halvt over. Dette kan gøres med en god grensaks.

Vækstforhold:
'Low Glow' er et meget nøjsomt fyrtræ, som ikke kræver meget pasning eller stiller store krav. Placér blot fyret i fuld sol eller i halvskygge, gerne i en løs, let jord. Det kan være en god fordel at tilføje noget jordforbedring ved tilplantningen, for at give træet en god og sund start.

Er din jord for sandet? Tilføj noget jordforbedring til det, for at hjælpe dine planter. Er den for leret? Tilføj da blot noget sand til jorden.

Fyrtræet behøver ikke læ, da dens kompakte og robuste form, gør det muligt for dig at plante fyret som en kantplante, i en krukke, som afgrænsning m.m.
'Low Glow' er ekstremt nøjsom, det japanske rødfyr kan nemlig tåle både tørke, salt og vind, efter de første par etablerings år.

Har du placeret dit japanske rødfyr i en krukke, kommer denne til at have brug for frostsikring i vinterperioden.
For at frostsikre din krukke, skal du lade den blive stående på jorden eller fliserne i det første stykke tid af vinteren, således at planten kan vedligeholde jordvarmen. Herudover kan du sikre dit rødfyr yderligere ved at benytte vores vinterbeskyttelse til krukker.

Er det en speciel kold vinter, bør du tildække krukken med fiberdug eller bobleplast, samt at flytte krukken med planten, op af en husmur for at lade den stå i læ for den kolde blæst og vinterens nedbør. Har du plads i et opvarmet drivhus, kan du også med fordel flytte nåletræet derind vinteren over.

Plantning:
Det mest optimale tidspunkt at udplante dit nåletræ, er om efteråret, hvor jorden er lun og tilpas fugtig - på den måde får træet nemlig den bedste start i det efterfølgende forår, da det får tid til at etablere sig selv og sine rødder i jorden.
Du kan også sagtens udplante dit nåletræ i foråret, her skal du blot være omhyggelig med at vande træet hele sommeren igennem.

Ønsker du at plante dit rødfyr i bedet, skal du starte med at grave et stort hul, hvor nåletræets rødder ikke kommer til at bøje. Derudover skal du fjerne ukrudt, sten og andre hårde ting fra hullet og løsne jorden i bunden af hullet. Fyld dernæst hele hullet med vand, og lad vandet sive ned i jorden, inden du placerer fyrtræet i hullet, med rødderne udstrakte så de ikke tager skade. Hullet bør have samme dybe, som den potte, træet kommer i, er i højden.
Fyld hullet med jord omkring træet og dets rødder, tryk let på jorden og vand afslutningsvis efter igen.

Ønsker du at plante dit rødfyr i en krukke, anbefaler vi at fylde krukken med 1/3 lecakugler, for at sikre bedre dræn. Herefter kan du blot fylde krukken med muld og jord, indtil du kan placér planten i samme højde, som i den havde i den plastpotte den kom i. Fyld derefter jord omkring, så der ingen huller er i jorden, og vand godt igennem efterfølgende. Hvis du vil placerer din krukke udenfor, kan du eventuelt lægge et lag flis henover overfladen, for at hjælpe jorden med at holde varmen, samt at pryde den ellers kedelige jord.

Det japanske rødfyr, kræver regelmæssig vanding i de første par etablerings år, men kan derefter nøjes med kun at blive vandet i tørre perioder, da træet får den mængde vand den har brug for igennem naturen, så snart den har fundet sit fodfæste.

Fyr kræver ikke gødning for at kunne trives, dog har det alligevel en række fordele, så du kan gøde med organisk NPK-gødning eller eventuelt lægge et tyndt lag jordforbedring rundt om træet i efteråret. Gødningen er med til at styrke træet og at give det, de bedste levevilkår, samt en sund vækst og frodigt løv.

Det anbefales af hensyn til etablering på voksestedet, at give træerne en korrekt opbinding i de første to sæsoner.

Øvrige oplysninger:
Det japanske rødfyr er ikke kun kendt indenfor haveentusiasterne, men også indenfor den kulinariske verden, da en af de mest sjældne og utrolig velsmagende svampe, vokser ved hjælp af fyret.

Svampen hedder på dansk Duft-ridderhat, på latinsk Tricholoma matsutake, og på japansk kaldes den blot matsutake. En af grundende til at matsutake er så sjældne, er fordi den danner mykorrhiza (samliv/symbiose) med det japanske rødfyr, og denne proces i sig selv er yderst sjælden.
Mange har forsøgt at dyrke svampene manuelt, men det er dog ikke lykkedes endnu, hvorfor matsutake stadig anses for værende en luksus ingrediens, især i det japanske køkken.

Bladfarve Grøn
Bladtype Stedsegrøn, Nåletræ
Lysforhold Fuld sol, Halvskygge
Vindforhold Ja
Vækst Moderat
Salt Ja
Bivenlig Nej
Højde 0.7-1 m.
Duft Nej
Anvendelse Haver, Hække, Krukker
Modning Sep, Okt
Vækstform Rund krone
Placering Sol til halvskyggeVi anbefaler også

Felco beskærersaks.
Bestseller

Felco beskærersaks.

Felco nr. 2 Standard

499,00 kr.
Planteskolejord fra Champost
Bestseller

Planteskolejord fra Champost

Planteskolejord fra Champost 50 liter sække

Fra

84,95 kr.