Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Insekt Gødning - NPK 2-1-1

Insekt gødning fra Champost

Insekt gødning til indendørs og udendørs krukker

 • Egnet til indendørs og udendørs planter i krukker, potter og altankasser.
 • 100 % bæredygtigt.
 • Højt indhold af organisk stof.
 • Gødningen frigives langsomt i takt med plantens behov.
 • NPK 2-1-1
   
Tilbehør
 • 44,95 kr.
 • 599,00 kr.

Angiv antal

Samlet pris

69,95 kr.

Insekt gødning til indendørs og udendørs krukker

Champost Insekt Gødning er et helt nyt bæredygtigt alternativ til kunstgødning og flydende gødning. Det er et organisk og cirkulært produkt, som forbedrer jorden og styrker planternes vækst på bæredygtig vis.

Helt lavpraktisk består gødningen af fluelavers efterladenskaber. Laverne fodres med restprodukter fra fødevareproduktion, der ellers var endt i en container. “Insektklatterne”, som larverne efterhånden kommer af med, er fyldt med gode næringsstoffer til gavn for planterne. Gødningen forbedre jorden, styrker planterne og samtidig lukker kredsløb i fødevareindustrien.


Sådan gør du:

 • Grav 3-4 cm dyb rande rundt om planten.
 • Tilfør ca. 1 spsk. insektgødning og tildæk med jord.
 • Vand planten som normalt.
 • Ved større potter kan du tilføre mere gødning.

 • Ved gødning af Sedumtag rækker 1 l. gødning til 5 kvadratmeter tag.


Insektmøg også kaldet Frass

Insektmøg er i princippet frass. Det er fællesbetegnelsen for de efterladenskaber, der kommer, når insekter spiser. Næringsstofferne i ”insekt-klatterne” er hovedsageligt bundet i organisk stof, og kvælstoffet findes som urinsyre. Det betyder, at næringen frigives langsomt, og at der er knapt så markant en duft, som man ellers ofte finder i organiske gødningstyper. Bruger du frass som gødning, tilfører du både næringsstoffer og struktur til jorden, og samtidig mobiliserer du plantens forsvar mod skadedyrsangreb. Frassen fremmer væksten af gavnlige bakterier og svampe, som er med til at omsætte organisk stof i jorden til næringsstoffer, der er tilgængelige for planter.

 

Fra vugge til vugge princip

Hos Champost mener vi, at fremtidens produktioner bør være baserede på et vugge til vugge princip, hvor rester og affald kan nyttiggøres og genanvendes. Derfor er det helt naturligt for os at samarbejde med Entomass om at lave et værdifuldt produkt af resterne fra deres insektproduktion.
Sammen har vi skabt et bæredygtigt og cirkulært alternativ til kunstgødning, der både forbedrer jorden, styrker planterne og samtidig lukker nogle kredsløb i foder- og fødevareforsyningen. Champost Insekt Gødning er et helt nyt produkt, der er indbegrebet af bæredygtighed og cirkulær økonomi. Det er det produkt, som du har købt, og som dine planter vil få gavn af. – Det skal du have tak for.

 

Et cirkulært og bæredygtigt alternativ

Insekt Gødning er skabt i nært samarbejde med Entomass, som producerer fluelarver af Soldier Fly. Larverne, der indeholder op til 50% protein og over 30% fedt, anvendes til foder hos lokale producenter. Insekter er særdeles effektive til at udnytte deres foder til vækst, hvilket gør dem til et bæredygtigt alternativ som både foder og fødevare. Hos Entomass lever insekterne af vegetabilsk foder, der kommer fra rest- og overskudsproduktion i nordjyske fødevarevirksomheder. Insekterne fodres altså med madvarer, der ellers ville ende som affald. Det er med til at gøre produktionen hos Entomass cirkulær. Men! Der er også rester fra produktionen af insektlarver. Nemlig insektmøget. I stedet for at bortskaffe det som affald, har vi hos Champost valgt at skabe et effektivt og bæredygtigt gødningsprodukt til dine planter.

 

For resten… møget leveres i en komposterbar pose!

Poserne, som møget er pakket i, er 100% komposterbare. De er certificeret med OK Compost HOME, hvilket betyder, at poserne er nedbrydelige i hjemmekomposten. Poserne er fremstillet af fossilt kulstof og bionedbrydeligt plastmateriale (PLA) bl.a. baseret på GMO-fri majs. Det betyder, at posen nedbrydes til vand, CO2 og biomasse. Evnen til at kompostere er testet og bestået efter krav fastsat i EUs kompost-lovgivning. Testen i HOME-certificeringen laves i et miljø, der minder om et godt og vedligeholdt kompostmiljø.Vi anbefaler også

Handske MaxiFlex - Ultimate
Bestseller

Handske MaxiFlex - Ultimate

Handske MaxiFlex - Ultimate Str 6

Fra

39,95 kr.
Gødnings,- Salt spreder 27 liter

Gødnings,- Salt spreder 27 liter

Gødnings,- Salt spreder 27 liter

599,00 kr.