Angiv antal
Samlet pris
Senna
Dybrød, dansk spisekartoffel med gul kødfarve og særdeles gode kogeegenskaber. Sorten producerer velformede, ovale knolde. God skurvresistens.
Sortsbeskrivelse
Dybrød, dansk spisekartoffel med gul kødfarve og særdeles gode kogeegenskaber. Sorten producerer velformede, ovale knolde med et højt udbyttepotentiale og skurvresistens.
Dyrkningsvejledning
Jordtemperaturen skal være mindst 10°C i 10 cm dybde ved lægning for at reducere dannelsen af kondens og udvikling af rodfiltsvamp.
Kartofler skal altid lægges i godt vejr og i et godt forberedt såbed, med tilstrækkelig løs jord til at sikre god rodudvikling. Læggedybden bestemmes ud fra kartoflernes størrelse, hvor de bør ligge i mellem 12 og 18 cm dybde, hvor de største knolde skal lægges dybest.
Gødningen skal gerne tildeles én gang, og gerne placeres under lægningen. Endvidere er det vigtigt at være opmærksom på, om der er nok kalium i jorden for at undgå misfarvning efter kogning.
For at bevare spisekartoffelkvaliteten på lageret, skal knoldene opbevares mørkt for at undgå, at de bliver grønne.
Opbevaring af læggekartofler: ≈ 4-6 ºC
Opbevaring af spisekartofler: ≈ 6-8 ºC