Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Tulipaner

Ingen have uden tulipaner! Siden de vilde tulipaner voksede i centralasien, har de været gennem hænderne på utallige forædlere. Siden længe før vor tidsregning blev der dyrket forædlede tulipaner i Tyrkiet - og  senere har de været en uundværlig del af også de nordligere europæiske haver, startende for mere end 500 år siden, hvor nogle få løg kom til Holland, hvorfra vi i nyere tid kender de store løgmarker, der bugner af blomst.
Tulipaner er flotte i store grupper og da de kan vokse i både sol, skygge og halvskygge, er det nemt at finde en plads til dem i haven eller i krukker på terrassen og altanen. Særlige velegnede steder, er mellem stauder og krydderurterne, hvor disse planter vil dække for tulipanernes løv, når deres blomstringstid er forbi. Tulipanerne skal nemlig have lov til at visne ned, før stængler og blade fjernes. 

Tulipaner trives bedst på relativt veldrænede jorder og gerne, hvor løgene rigtigt kan bages igennem af sommersol og varme - for trods mange års forædling i Holland, savner de stadig Tyrkiets og Centralasiens varme og tørre somre.

Læs mere