Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Rullegræs / Færdiggræs

 • Frodig, slidstærk og ukrudtsfri græsplæne
 • Vægt: ca. 15 kg pr. rulle
 • Antal m2 pr. palle: 48 (60 ruller)
 • Leveres på éngangspaller med lastvogn til fast underlag

OBS - sidste levering er uge 43
 

Mængderabat
Antal Pris
Fra 19 kvm 59,95 kr.
49 kvm Spar 17,00 kr./kvm 42,95 kr.
97 kvm Spar 27,00 kr./kvm 32,95 kr.
289 kvm Spar 32,00 kr./kvm 27,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

1.139,05 kr.

59,95 kr./kvm

Hvor meget skal du bruge? Beregn antal
kvadratmeter
Anbefalet antal pr. kvadratmeter er 1 kvm.

Har du ikke tålmodighed til at vente på at græsset vokser frem? Så er færdiggræs, også kaldet rullegræs, genvejen til en frodig, slidstærk og ukrudtsfri græsplæne. Med det færdigproducerede græs vil du få en komplet græsplæne på ingen tid. Rullegræsset er sået med de samme kvalitetsfrø, som indgår i vores græsfrøblandinger, og det er sået og plejet efter alle kunstens regler på marker i Danmark. 

Når det har vokset sig smukt og stærkt, bliver det skåret og lagt på paller og kørt direkte hjem til dig. 

Græsset består af en blanding af:

 • 10% alm. rajgræs (greenway S)
 • 10% alm. rajgræs (Sauvigon S)
 • 30% Rødsvingel (Cindarella S)
 • 25% Rødsvingel (Calliope S)
 • 25% Engrapgræs (Conni S)

Den er finbladet og tæt med en hurtig etablering og en god tørketolerance.  Ligeledes er blandingen tidlig i vækst om foråret.

Rullegræsset bør udlægges inden 10 timer

Rullegræs er en let fordærvelig vare, der hurtigt brænder sammen - specielt i varmt vejr, d.v.s. over ca. 15oC  derfor skal græsset udlægges hurtigst muligt efter modtagelse. Det græs der skal bruges sidst, bringes i læ og skygge for at mindske udtørring og opvarmning. Ser rullerne tørre ud, vil en let overbrusning med vand være aktuel.

En virkelig robust kvalitet der er perfekt til haveanlæg

Rullegræsset leveres i ruller a 40 x 200 cm. med en tykkelse på ca. 2-2,5 cm. Hver rulle vejer ca. 15 kilo.

Levering af rullegræs kan svinge afhængig af årstiderne. Er jorden meget våd eller kan græsset ikke skæres af andre udefrakommende årsager, så kan leveringen blive udskudt.  Derudover leveres rullegræs ikke til ikke-brofaste dele af Danmark.

Læs hvordan du etablere dit rullegræs her

Højde 2 cm
Bredde 40 cm
Længde 2 m.

Tilbered jorden som til såning

Det er vigtigt at være omhyggelig med tilberedningen af jorden, inden græsrullerne lægges ud. Jordarbejdet er nøjagtig det samme, som hvis plænen skulle have været tilsået med græsfrø. Pløj, fræs eller grav arealet alt efter arealets størrelse.

Jorden er nu løsnet godt, og man kan fjerne ukrudt, græstørv, kvikrødder, sten og lignende. Jordbehandlingen bør altid foregå på en passende tør jord. Det kan være nødvendigt først at grubbearealet, hvis jorden er meget komprimeret. 

Jorden må ikke være så våd og fedtet, at den hænger i arbejdsredskaber og fodtøj. Samtidig er det en fordel, at jorden er lun, mindst 10 grader, for det fremmer både spiring og rodvækst.

Fjern alt ukrudt

Før den nye græsplæne etableres, er det vigtigt at fjerne alt ukrudt. Især flerårigt rodukrudt skal man være omhyggelig med at luge, da det er vanskeligt at fjerne mellem etablerede græsplanter. Sørg for at få hele roden samt eventuelle rodstumper med ved lugningen.

Planering

Inden udlægningen af færdiggræs / rullegræs skal arealet finplaneres. Under jordbearbejdningen opstår der let områder med for løs jord og små luftlommer. Disse fjernes ved at gå med små overlappende skridt over hele arealet. En havetromle kan til nød anvendes, men den er ikke nær så effektiv.
Med et reb og en planke eller stige kan arealet let og effektivt rettes af. Man kan også anvende en rive, som man vender om, og på den måde bruger den flade side til at rette af med, det er en god metode at bruge i hjørner, langs belægninger og lignende. Ved overgangen til fliser eller anden belægning skal du huske, at færdiggræs / rullegræs er ca. 2 cm. tykt.

Jordbundsforhold

Græsplænen bliver smukkere og tåler mere slid, hvis jorden er godt afdrænet, og surhedsgraden og næringsstofferne i jorden er i god balance. Få evt. udarbejdet en gødningsplan ved at foretage din egen jordanalyse, som skal sendes ind. 

Vand inden udlægning

VIGTIGT: Er den tilberedte jord meget tør, skal jorden gennemvandes ca. 24 timer, før færdiggræs / rullegræs udlægges. Ellers er det nemlig vanskeligt at gøre den underliggende jord fugtig nok.

Vanding

Vanding er en forudsætning for et godt resultat, husk at vanding før udlægning er nødvendigt hvis jorden er tør. Vand første gang umiddelbart efter, at græsset er lagt ud og trykket fast. Som retningslinje kan du vande med 15-20 mm. vand hver 2. eller 3. dag – og gradvis forlænge intervallerne i takt med, at græsset gror fast. Græsset skal holdes fugtigt i hele perioden, indtil det er groet helt fast.

Levering

Når du har bestilt færdiggræs / rullegræs og aftalt en dato. Skærer producenten typisk først græsset ca. 2 dage inden du får leveret. færdiggræs / rullegræsset bliver leveret på paller og det er vigtigt at alle græsrullerne holdes fugtige, dog ikke gennemvåde. Hvis de øverste ruller er tørre når du modtager pallen, skal de bruses let over med noget vand. – er det muligt for fragtmanden, at stille pallerne i skyggen vil det være en fordel. Bemærk at der skal være kørefast for at chaufføren kan trække rundt med pallerne som kan veje op mod 1 ton.

Færdiggræs / Rullegræs 

Køber du færdiggræs / rullegræs hos Plantetorvet.dk får du højt forædlet græs produceret af Prodana Seed. 

Rullerne er 40 cm. brede og 200 cm. lange og vejer ca. 15-20 kg. pr. rulle. Vækstlaget er 2 – 2,5 cm.

Sådan gør du

Det letter arbejdet, hvis du begynder med at lægge rullerne langs den længste lige kant og arbejder dig ud derfra. Når færdiggræs / rullegræs rullerne lægges i forbandt (forskudt ligesom mursten), ses samlingerne mindre. Kanterne formes let med en spade eller kniv. En køregang etableres ved at lægge plader/brædder oven på de allerede udlagte ruller. Undgå færdsel med tunge maskiner.

 • Kontakt mellem muld og græsrødder
 • Græsset gror hurtigst fast, når der er god kontakt mellem det udlagte færdiggræs / rullegræs og den underliggende jord. En let tromling eller fasttrædning er effektiv lige efter udlægning og inden den første vanding.
 • Lad græsset hvile
 • Græsset skal have fred til at gro fast. Undlad derfor intensiv brug af plænen i 2 til 3 uger.
 • Husk at klippe græsset, før det bliver for langt. Græsset skal klippes, når det er 6-8 cm langt.

Vi anbefaler også

Plænegødning fra Turfline – 15 kg. NPK 14-3-15
Bestseller

Plænegødning fra Turfline – 15 kg. NPK 14-3-15

Plænegødning fra Turfline – 15 kg. npk 14-3-15

188,95 kr.
Plænegødning 12-2-4 (+2) - Organisk
Bestseller

Plænegødning 12-2-4 (+2) - Organisk

Plænegødning 12-2-4 (+2) - organisk 20 kg. sække

Fra

239,95 kr.
Vertigazon Plænegødning 6-1-17 (+2)
Bestseller

Vertigazon Plænegødning 6-1-17 (+2)

Vertigazon plænegødning 6-1-17 (+2) 15 kg. sække

Fra

189,95 kr.
Havens Perlekalk 15 KG.

Havens Perlekalk 15 KG.

Havens perlekalk 15 kg.

Fra

59,95 kr.
Plænedress fra Champost
Fragtfri

Plænedress fra Champost

Plænedress fra champost 900 liter,- bigbag p

Fra

1.299,00 kr.
MaxiFlex - Ultimate
Bestseller

MaxiFlex - Ultimate

MaxiFlex - Ultimate Str 6

Fra

34,95 kr.
Gødnings,- Salt spreder 27 liter
Bestseller

Gødnings,- Salt spreder 27 liter

Gødnings,- Salt spreder 27 liter

379,00 kr.
Gødningsspreder på hjul 12 liter
Bestseller

Gødningsspreder på hjul 12 liter

Gødningsspreder på hjul 12 liter

179,95 kr.