Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Storbladet Efeu

Hedera hibernica

  • Store, blanke mørkegrønne blade
  • Hårdfør og let dyrkelig
  • Klatrende ved hæfterødder

Angiv antal

Samlet pris

119,95 kr. -40%

Normalpris 199,95 kr./stk.

Storbladet Irsk Efeu

Vækstforhold:  

Efeu er som udgangspunkt hjemmehørende i dyb og kølig skygge under store træer, som de så med tiden vil klatre helt til tops i. Her vil de udvikle den såkaldte voksenform, som ikke længere klatrer, og hvis blade er helt anderledes, end de unge planters trelappede blade.

Voksenformen blomstrer i eftersommeren med gule små blomster i kuglerunde hoveder. Blomsterne efterfølges af sorte bær, som er uspiselige for mennesker, men udgør et værdifuldt foder for mange fugle.

Planten er dog ofte let at etablere også under forhold, som er langt fra dens naturlige voksesteder, blot man sørger for en næringsrig jord og tilfører den fornødne væde og gødning.

Højde: 

4-10 m, Kraftigt voksende med lange skud, der fæstner sig til alle underlag med de såkaldte hæfterødder.  Bladene er store, trelappede, stedsegrønne og blanke. 

Blomstringstid: 

September-oktober. Blomsterne er små gule, og sidder mange sammen i kuglerunde stande. Efter blomstringen ses sorte bær.

Anvendelse:

Som bunddække, eller til at dække større vægflader, raftehegn, og lignende, hvor de kan få fat med hæfterødderne. Kan bringes til at dække rionet og lignende, hvis de til en start hjælpes på vej, ved at sno de unge skud ind i maskerne.

Beskæring:

Efter behov. Kan klippes med hæksaks.

Bladfarve Grøn
Bladtype Hjerteformede
Lysforhold Fuld sol, Halvskygge
Vækst Kraftig
Højde 8-10 m.
Duft Nej
Anvendelse Mure
Placering SolVi anbefaler også

Handske MaxiFlex - Elite
Bestseller

Handske MaxiFlex - Elite

Handske MaxiFlex - Elite Str 6

Fra

39,95 kr.
Handske MaxiFlex - Ultimate
Bestseller

Handske MaxiFlex - Ultimate

Handske MaxiFlex - Ultimate Str 6

Fra

39,95 kr.