Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Almindelig Taks

Taxus baccata

Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk. 119,95 kr.
10 stk. Spar 30,00 kr./stk. 89,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

119,95 kr.

Almindelig Taks 


Vækst
Almindelig Taks kan have lidt variabel vækstform fra plante til plante, men danner generelt brede, tætte og velforgrenede buske, som med tiden kan blive hele små træer, hvis ikke man vælger at klippe eller beskære dem.
Tåler selv hård beskæring og er ualmindelig velegnet til formklipning og hvor man ønsker en stramt formet hæk.
Almindelig Taks er hjemmehørende i Danmark og resten af Norden. Meget hårdfør, skyggetålende og vindfør, tåler de fleste jordtyper og trives selv under meget tørre forhold.

Løv
Stedsegrøn. Nålene er mørkegrønne og bløde, men læderagtige. Nye, unge skud er undertiden let bronzetonede.

Blomst og frugt
Blomster er uanselige, gyldne og samlet i små toppe. De er rige på pollen og søges af denne grund af insekter. Hunplanter sætter små, røde stenfrugter under forudsætning af bestøvning fra en hanplante. Vindbestøvet.

Vækstforhold
Meget hårdfør og let dyrkelig hækplante, som tåler blæst, skygge og et vist mål af dårlig jord. Selv på våd bund kan Avnbøgen trives. Hjemmehørende art.

Plantning:
Vokser optimalt i en almindelig næringsrig, men veldrænet havejord . På tung lerjord løsnes og drænes jorden gerne, men ellers tåler træet også den ringere jord. På let sandet jord tilsættes jordforbedring.
Det anbefales af hensyn til etablering på voksestedet, at renholde i 40 cm afstand på hver side af beplantningen, at vande regelmæssigt med siveslange og at gøde med en organisk havegødning. 

Ved anvendelse som hækplante, plantes 4 planter pr. løbende meter.
I blandede hegn eller gruppevis beplantning anvendes generelt 1-2 planter pr løbende meter.

Øvrigt 
Taks adskiller sig fra andre nåletræer ved at man kan klippe den helt tilbage, så der ikke længere er noget grønt tilbage på planten. Det tager selvfølgelig lang tid før at en tilbageklippet plante bliver tæt og grøn igen, men ikke længe efter beskæringen vil der dukke nye, små skud op fra sovende øjne på grene og stammer.
Taks er yderst sund og hårdfør og bliver kun sjældent ramt af sygdomme. Alle dele af taks, pånær frugternes røde frugtkød, er giftigt.

Bladfarve Grøn
Bladtype Nåleformede
Lysforhold Fuld sol, Halvskygge
Vækst Normal
Højde 2-3 m.
Bredde 1.2-1.5 m.
Duft Nej
Anvendelse Hække
Placering Sol

Vi anbefaler også

Felco beskærersaks.
Bestseller

Felco beskærersaks.

Felco nr. 2 Standard

499,00 kr.
Planteskolejord fra Champost
Bestseller

Planteskolejord fra Champost

Planteskolejord fra Champost 50 liter sække

Fra

84,95 kr.