Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Sådan planter du rhododendron 

Rhododendron er en af smukkeste prydbuske vi har i Danmark. Den lyser haven op med sine smukke farver. 

Men hvordan planter man en rhododendron og andre surbundsplanter? Vi guider dig igennem trin for trin, så du ved lige nøjagtig, hvad du skal gøre. 

Når du modtager dine rhododendron 

Når modtager din planter og skal pakke dem ud, skal du være opmærksom på, at grenene på planten ikke hænger fast i hinanden, da de let vil knække, hvis hænger fast i noget. 

Derfor bør du sikre hele plantetoppen er fri fra andre planter inden du trækker den op og i nogle tilfælde kan det være en fordel at skære emballagen op, så planterne kan trækkes forsigtigt ud af siden.

Stil planterne så de er lette at holde opvandet.  De må gerne stå i skygge, hvis det er muligt. Nogle planter har svært ved at signalere at de mangler vand, prøv at mærke på jorden i klumpen.

Hvis det er tørt, varmt eller særligt blæsende, skal du være opmærksom på, at planterne skal vandes hver dag. 

Planterne bør plantes hurtigst muligt. Planter leveret i potte eller klump bør plantes inden for en uge.

Sådan planter du rhododendron 

Det er vigtigt, at bedet er godt vandet op inden, der plantes. Planternes klump eller potte sænkes under vand i 20 min og fordeles i bedet.

Der graves et stort plantehul 2-3 gange så stort som planteklumpen eller potten. Planten plantes i en dybte så der kommer 2 cm spagnum over planteklumpen, hullet fyldes op og trykkes til, så planteklumpen har god kontakt med spagnummen. Der fyldes 2 cm spagnum ind over klumpen.

Planterne vil hurtigt sætte deres rødder ud i den nye spagnum, og i takt med rødderne vokser ud i jorden jo mindre bliver vandings behovet. 

I tørt, varmt og blæsende vejr, samt når nyvæksten er stor, bør du holde meget øje med planterne og sørge for at vande rigeligt.  En plante der bliver tørkestresset kan stoppe sin vækst helt eller delvis i længere tid. Det vil også betyde at planten er længere tid om at etablere sig i bedet så den kan klare sig selv uden vanding.

Gødning af rhodondendron 

Gødning bør ikke foretages senere end 1 august, så derfor er gødning ikke nødvendigt ved efterårs plantning. Ved forårsplanting bør du imidlertid gøde efter plantning.

Har du endnu ikke fået købt din rhododendron? Så tag et kig på vores store udvalg