Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Plantevejledning Rhododendron og andre surbundsplanter

Når du modtager dine nye surbunds planter er de pakket tæt sammen så fragten bliver ikke bliver dyrere end nødvendigt og så planterne støtter hinanden så de ikke vælter rundt under transporten.

Når planterne pakkes ud skal du være opmærksom på at grenene på planten ikke hænger fast i hinanden, grenene knækker let hvis de hænger fast i noget. Derfor bør du sikre hele plantetoppen er fri fra andre planter inden du trækker den op og i nogle tilfælde kan det være en fordel at skære embelagen op så planterne kan trækkes forsigtigt ud af siden.

Kontroller altid den medfølgende følgeseddel at alle planter er der og i de størrelser og kvaliteter der står og at alle varerne er der. Der kan være planter der er rettet ned i antal eller rettet ned til 0. Planter der er ikke kan leveres vil ikke blive trukket på din konto eller blive faktureret. Årsagen til manglerne kan være at pågældende planter kan være udsolgte og ikke kan skaffes eller det kan være planter der ikke har været klar til pakning og kan efter aftale sendes senere.

Er der efter gennemgangen af de modtagne planter forhold der ikke er tilfredsstillende, skal du kontakte os på Plantetorvet.dk på mail: [email protected]

Når du har kontrolleret planterne stilles planterne så de er lette at holde opvandet, de må gerne stå i skygge hvis det er muligt så tørrer de knapt så hurtigt ud.

Nogle planter har svært ved at signalere at de mangler vand, prøv at mærke på jorden i klumpen.

Du kan evt. Sænke klumpen på en plante under vand og lade den blive der 20 min, derefter tager du den op og nu er den helt opvandet og du kan vurdere hvor meget en opvandet plante vejer.

Vær opmærksom på at planter der står oven på jorden i potte eller klump hvis det er tørt, varmt eller blæsende maximalt kan rumme vand nok til 1 dag.

Planterne bør plantes hurtigst muligt planter med potte eller klump bør plantes inden for en uge.

Plante bedet gøres klar.

Det er vigtigt at bedet er godt vandet op inden der plantes. Tør spagnum skyr vand våd spagnum suger vand.

Planterne klump sænkes under vand i 20 min og fordeles i bedet.

Der graves et stort plantehul 2-3 gange så stort som planteklumpen.

Planten plantes i en dybte så der kommer 2 cm spagnum over planteklumpen, hullet fyldes op og trykkes til så planteklumpen har god kontakt med spagnumen. Der fyldes 2 cm spagnum ind over klumpen.

Bedet / plantehullet vandes efter behov i en vækstsæson.- læs mere om vanding>>

Grav et lille hul i kanten af plantehullet og hullets dybte og mærk om spagnumen er fugtig mærk om planteklumpen er fugtig, er der tørt /eller er klumpen er tør vandet der grundigt. Vand ikke hvis der ikke er tørt.

Planterne vil hurtigt sætte deres rødder ud i den nye spagnum og i takt med rødderne vokser ud i jorden jo mindre bliver vandings behovet

I tørt, varmt og blæsende vejr samt når nyvæksten er stor bør du holde meget øje med planterne, husk oven på jorden var der kun vand nok i klumpen til en dag.

En plante der bliver tørkestresset kan stoppe sin vækst helt eller delvis i længere tid op til flere år. Det vil også sige at planten er længere tid om at gro fast i bedet så den kan klare sig selv uden vanding.

Så optimal vanding i  starten og i den første vækstsæson er meget vigtigt.

Gødskning bør ikke foretages senere end 1 august, så derfor er gødning ikke nødvendigt ved efterårs plantning med ved forårs plantning bør der gødes ( med feks. OSMO SURBUND ) efter plantningen, er spagnumen beriget (gødet ) kan gødskningen vente til medio juli.

Det er vigtigt du sætter dig ind i vores vejledninger så planterne håndteres korrekt.

Vi har gro garanti på vores planter som betyder at vi garanterer at vi leverer vitale og livskraftige kvalitets planter og skulle der være planter der ikke er livskraftige og dør bytter vi dem med tak.

Der er derimod ikke en kasko forsikring på planterne så hvis du håndterer planterne på en sådan måde at planterne ikke har mulighed for at overleve vil vi ikke nødvendigvis bytte disse.

Gror planterne fint i en vækstsæson er vi af den opfattelse at vi har leveret et kvalitets produkt og eventuelle problemer der herefter måtte komme er os uvedkommende.

Vi står altid parat med rådgivning om eventuelle problemer.