Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Surbundsjord fra Champost

Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk 99,95 kr.
4 stk Spar 10,00 kr./stk 89,95 kr.
16 stk Spar 15,00 kr./stk 84,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

99,95 kr.

Surbundsjord fra Champost

Denne jord er speciel egnet til surbundsplanter, så som rododendron, hortensia, lyng og mange flere. Jorden består af grov spagnum og vores naturgødet jordforbedring (komposteret hestemøg). I modsætning til havens øvrige bede kræver et surbundsbed en jord med en lav hP-værdi. Det sikrer vi ved, at jorden ikke indeholder kalk. Det som gør Champost's surbundsjord unik, er indholdet af den langtidsvirkende naturgødning. Den er med til at give planten de bedste vækstbetingelser. 

  • 100 % naturgødet med jordforbedring (indeholder gødning til 2 år)
  • Jordforbedringen holder på vand og næring (mindre fordampning)
  • pH-værdi 4,5 - 5,5
  • Den grove sphagnum giver luft til surbundsplanten
  • Består af grov sphagnum af god kvalitet og Champost®, lavet specielt til surbund.
  • Indeholder gødning og har lav pH-værdi.


Surbundsbed:


De fleste surbundsplanter kan bedst lide halvskygge. Har man ikke det, så plant et træ eller flere i surbundsbedet.

Magnolia tåler surbunds jord, det samme gør dværgmistel, troldnød og berberis.

Surbunds højbed:
Det er nemmere at lave surbundsbede i form af højbed oven på jorden og fylde den med surbundsjord.

Vandet kan altid løbe væk og man skal ikke grave en masse jord væk. Bedet tørrer dog lidt lettere ud, hvorfor man skal være opmærksom i tørre perioder.

Hvis man laver højbede i lærketræ - 25-30 cm høj - er udtørringen ikke så stor, i forhold til bede fremstillet af sphagnum-klyner. Man kan plante uden om bedene med andre planter for at dække lærketræet lidt. Man kan også markere bedene ved sætte en ring af kampesten

Surbundsplanter:
Rhododendron, Hortensia, Azalea, Lyng, Peris, Calytea, Blåbær, Kalmia, Pagodebusk, Tyttebær, Primula, Bregner, Vinterglans, Penetya.

Plantning og vanding:
I surbundsbede skal vandet kunne løbe væk, og jorden skal være veldrænet. Planterne tåler ikke stående vand, men må aldrig tørre ud.
Rhododendrons rødder gror mere ud ad end nedad. Plantehullet skal være max. 40 cm dyb, men 60-100 cm bred.

Før plantningen stilles surbundsplanterne i en spand vand i 15 min. Når Champost Surbund er kommet i hullet/beddet, vandes der kraftigt, så alt er gennemvædet. Planten sættes 2-3 cm dybere end den har stået, så klumpen kan dækkes med Champost®-Surbund.

Jorden må ikke trædes sammen. Der vandes kun omkring klumpen, og der vandes med 10 liter pr. plante efter plantningen, og derefter 10 liter pr. plante pr. uge de første 2 måneder. Derefter vandes kun i tørre perioder, også efterår og vinter. Bedet må aldrig tørre ud.

Storbladede Rhododendron tåler mere skygge end småbladede.

Topdressing:
Champost Surbund kan anvendes som topdressing. Strø et 5-10 cm tykt lag, om enten foråret eller efteråret, det hindrer også udtørring.

Gødning:
Champost-Surbund må ikke gødes de første 2 år. De efterfølgende år - senest i juni -gødes med svovlsur-kali og svovlsur ammoniak.

Krukker:
Surbunds planter trives også i krukker med god dræn i bunden i form af potteskår, sten eller et lag muslingeskaller, med gode huller i bunden af krukken. Vær ekstra opmærksom, når der plantes i krukker, da udtørringen i krukker er meget større.

Pasning:
Visne blomster på Rhododendron knækkes af, det fremmer blomstringen det næste år. Rhododendron kan flyttes hele året, dog ikke under blomstringen og i frostvejr.

Vinterdække:
Surbunds planter tåler ikke så godt vinteren, især nye planter, så man bør afdække med granris for at skåne planterne mod sol og vind.


Levering med kran kan aftales efter bestilling.  Det koster 650 kr. i ekstra fragtomkostninger.

OBS - Levering af bigbags til ikke-brofaste dele af Danmark kan kun ske mod tilbud som følge af ekstra fragtomkostninger.
Venligst kontakt [email protected]

Jord til rhododendron og hortensia

Rhododendron og hortensia er nogle af de mest populære surbundsplanter, som kræver surbundsjord for at overleve. Surbundsjord har en pH-værdi på 4,5-5,5.
Champost surbundsjord er 100% naturgødet og holder på vand og næring, for bl.a. at undgå fordampning. Surbundsplanter må ikke tørre ud og der må ikke stå blank vand på jorden, derfor er det vigtigt at vandet kan løbe væk.

Surbundsjord er fremstillet af jordforbedring og spagnum, oftest bliver der brugt grov spagnum. Det er med til at give en god drænende jord.

Hvilke planter skal bruge surbundsjord?

Foruden rhododendron og hortensia er der en række planter som kræver surbundsjord. Udover førstnævnte, kan næves Azalea, Lyng, Peris, Calytea, Blåbær, Kalmia, Pagodebusk, Tyttebær, Primula, Bregner, Vinterglans og Penetya. Alle er planter der kræver en surbundsjord og vokser bedst i halv-skygge. Når du har plantet din nye surbundsplante, bør du ikke gøde den de første 2 år.