Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Rullegræs / Færdiggræs

 • Slidstærk og ukrudtsfri græsplæne
 • Vægt: ca. 15 kg pr. rulle
 • Antal m2 pr. palle: 48 (60 ruller)
 • Leveres på éngangspaller med lastvogn til fast underlag
   
Mængderabat
Antal Pris
Fra 24 m2 69,95 kr.
49 m2 Spar 10,00 kr./m2 59,95 kr.
97 m2 Spar 20,00 kr./m2 49,95 kr.
289 m2 Spar 25,00 kr./m2 44,95 kr.
480 m2 Spar 30,00 kr./m2 39,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

1.678,80 kr.

69,95 kr./m2

Hvor meget skal du bruge? Beregn antal
kvadratmeter
Anbefalet antal pr. kvadratmeter er 1 m2.

Rullegræs/færdiggræs

Har du ikke tålmodighed til at vente på at græsset vokser frem? Så er færdiggræs, også kaldet rullegræs, genvejen til en frodig, slidstærk og ukrudtsfri græsplæne. Med det færdigproducerede græs vil du få en komplet græsplæne på ingen tid. Rullegræsset er sået med de samme kvalitetsfrø, som indgår i vores græsfrøblandinger, og det er sået og plejet efter alle kunstens regler på marker i Danmark. 

Når det har vokset sig smukt og stærkt, bliver det skåret og lagt på paller og kørt direkte hjem til dig. 

Græsset består af en blanding af:

 • 10% alm. rajgræs (greenway S)
 • 10% alm. rajgræs (Sauvigon S)
 • 30% Rødsvingel (Cindarella S)
 • 25% Rødsvingel (Calliope S)
 • 25% Engrapgræs (Conni S)

Den er finbladet og tæt med en hurtig etablering og en god tørketolerance.  Ligeledes er blandingen tidlig i vækst om foråret.

Rullegræsset bør udlægges inden 6 timer.

Rullegræs er en levende vare, der hurtigt "brænder sammen" - specielt i varmt vejr, dvs. over ca. 20o. Derfor skal græsset udlægges hurtigst muligt efter modtagelse. Det græs der skal bruges sidst, bringes i læ og skygge for at mindske udtørring og opvarmning. Ser rullerne tørre ud, vil en let overbrusning med vand være aktuel.

Start vanding umiddelbart efter udlægning. Dette er en forudsætning for at græssets rødder udvikler sig og etablerer sig godt.

En virkelig robust kvalitet der er perfekt til haveanlæg

Rullegræsset leveres i ruller a 40 x 200 cm. med en tykkelse på ca. 2-2,5 cm. Hver rulle vejer ca. 15 kilo.

Levering af rullegræs kan svinge afhængig af årstiderne. Er jorden meget våd eller kan græsset ikke skæres af andre udefrakommende årsager, så kan leveringen blive udskudt.  Derudover leveres rullegræs ikke til ikke-brofaste dele af Danmark.


Højde 2 cm
Bredde 40 cm
Længde 2 m.

Forbered jorden som til såning

Det er vigtigt at være omhyggelig med forberedningen af jorden, inden græsrullerne lægges ud. Jordarbejdet er nøjagtig det samme, som hvis plænen skulle have været tilsået med græsfrø. Pløj, fræs eller grav arealet alt efter arealets størrelse.

Jorden er nu løsnet godt, og man kan fjerne ukrudt, græstørv, kvikrødder, sten og lignende. Jordbehandlingen bør altid foregå på en passende tør jord. Det kan være nødvendigt først at grubbearealet, hvis jorden er meget komprimeret. 

Jorden må ikke være så våd, at den hænger i arbejdsredskaber og fodtøj. Samtidig er det en fordel, at jorden er lun, mindst 10 grader, for det fremmer både spiring og rodvækst.

Fjern alt ukrudt

Før den nye græsplæne etableres, er det vigtigt at fjerne alt ukrudt. Især flerårigt rodukrudt skal man være omhyggelig med at luge, da det er vanskeligt at fjerne mellem etablerede græsplanter. Sørg for at få hele roden samt eventuelle rodstumper med ved lugningen.

Planering

Inden udlægningen af færdiggræs/rullegræs skal arealet finplaneres. Under jordbearbejdningen opstår der let områder med for løs jord og små luftlommer. Disse fjernes ved at gå med små overlappende skridt over hele arealet. En havetromle kan til nød anvendes, men den er ikke nær så effektiv.
Med et reb og en planke eller stige kan arealet let og effektivt rettes af. Man kan også anvende en rive, som man vender om, og på den måde bruger den flade side til at rette af med, det er en god metode at bruge i hjørner, langs belægninger og lignende. Ved overgangen til fliser eller anden belægning skal du huske, at færdiggræs/rullegræs er ca. 2 cm. tykt.

Jordbundsforhold

Græsplænen bliver smukkere og tåler mere slid, hvis jorden er godt drænet, og surhedsgraden og næringsstofferne i jorden er i god balance. Få evt. udarbejdet en gødningsplan ved at foretage din egen jordanalyse, som skal sendes ind. 

Vand inden udlægning

VIGTIGT: Er den forberedte jord meget tør, skal jorden gennemvandes ca. 24 timer, før færdiggræs/rullegræs udlægges. Ellers er det nemlig vanskeligt at gøre den underliggende jord fugtig nok.

Vanding

Vanding er en forudsætning for et godt resultat, husk at vanding før udlægning er nødvendigt hvis jorden er tør. Vand første gang umiddelbart efter, at græsset er lagt ud og trykket fast. Som retningslinje kan du vande med 15-20 mm. vand hver 2. eller 3. dag – og gradvis forlænge intervallerne i takt med, at græsset gror fast. Græsset skal holdes fugtigt i hele perioden, indtil det er groet helt fast.

Levering

Når du har bestilt færdiggræs/rullegræs og aftalt en dato, skærer producenten typisk først græsset ca. 1 dag inden du får leveret. Færdiggræs/rullegræsset bliver leveret på paller og det er vigtigt at alle græsrullerne holdes fugtige, dog ikke gennemvåde. Hvis de øverste ruller er tørre når du modtager pallen, skal de bruses let over med vand. – er det muligt for fragtmanden, at stille pallerne i skyggen vil det være en fordel. Bemærk at der skal være kørefast underlag for at chaufføren kan trække rundt med pallerne som kan veje op mod 1 ton.

Færdiggræs/rullegræs 

Køber du færdiggræs/rullegræs hos Plantetorvet.dk får du højt forædlet, danskproduceret græs. 

Rullerne er 40 cm. brede og 200 cm. lange og vejer ca. 15-20 kg. pr. rulle. Vækstlaget er 2 – 2,5 cm.

Sådan gør du

Det letter arbejdet, hvis du begynder med at lægge rullerne langs den længste lige kant og arbejder dig ud derfra. Når færdiggræs/rullegræs rullerne lægges i forbandt (forskudt ligesom mursten), ses samlingerne mindre. Kanterne formes let med en spade eller kniv. En køregang etableres ved at lægge plader/brædder oven på de allerede udlagte ruller. Undgå færdsel med tunge maskiner.

 • Kontakt mellem muld og græsrødder
 • Græsset gror hurtigst fast, når der er god kontakt mellem det udlagte færdiggræs / rullegræs og den underliggende jord. En let tromling eller fasttrædning er effektiv lige efter udlægning og inden den første vanding.
 • Lad græsset hvile
 • Græsset skal have fred til at gro fast. Undlad derfor intensiv brug af plænen i 2 til 3 uger.
 • Husk at klippe græsset, før det bliver for langt. Græsset skal klippes, når det er 6-8 cm langt.

Vi anbefaler også

Plænegødning NPK 10-2-13 (+1) - organisk

Plænegødning NPK 10-2-13 (+1) - organisk

Plænegødning NPK 10-2-13 (+1) - organisk 15 kg

Fra

249,00 kr.
Vertigazon Plænekur NPK 6-1-17 (+2)
Bestseller

Vertigazon Plænekur NPK 6-1-17 (+2)

Vertigazon plænegødning NPK 6-1-17 (+2) 15 kg

Fra

269,95 kr.
Havens Perlekalk 15 KG.

Havens Perlekalk 15 KG.

Havens perlekalk 15 kg.

Fra

59,95 kr.
Plænedress fra Champost
Fragtfri

Plænedress fra Champost

Plænedress fra Champost 900 liter,- bigbag p, Big-bag 900 liter

1.499,00 kr.
Handske MaxiFlex - Ultimate
Bestseller

Handske MaxiFlex - Ultimate

Handske MaxiFlex - Ultimate Str 6

Fra

39,95 kr.
Gødnings,- Salt spreder 27 liter

Gødnings,- Salt spreder 27 liter

Gødnings,- Salt spreder 27 liter

599,00 kr.