Hjælp til en flot grøn græsplæne !

Græsplænen trænger til hjælp, efter sommerens tørke

Græs tåler rigtig meget, men denne sommer har været ekstrem tør og har ødelagt mange plæner. Det betyder også, at huller og ujævnheder i plænen, blevet meget synlige.

Den bedste måde at få udjævnet huller og samtidig give plænen nyt liv, er ved at give et lag topdressing og så nye græsfrø i topdressingen.
Det gamle græs vil også komme igen og vil være med til at give en god, stabil bund. Men de nye frø vil hjælpe med til, at græsset hurtigt får den grønne farve igen og samtidig lukker det de huller, der er i de fleste plæner.

 Den hurtige løsning

Kan du ikke vente til græsset bliver grønt igen, kan du udlægge nyt, flot og friskt rullegræs. Vælger du den løsning, er det stadig en god ide at jævne huller og give jorden nyt liv med topdressing , inden græsset rulles ud.

Ny plæne:

Når du skal i gang med at anlægge ny græsplæne er det meget vigtigt, at du gør nogle overvejelser omkring, jordens kvalitet, de ydre forhold, som skal være med til at afgøre, hvilken græssort du skal vælge mv. Dernæst skal du overveje, hvor hurtigt du skal bruge dit græs. I vores shop kan du finde gode tilbud og billig plænegræs til anlægning. Vi har her samlet en del af den viden du har brug for, for at kunne træffe den rigtige beslutning, så du får en flot grøn græsplæne til en fornuftig pris. 

Haveinspiration‘s artikler: 

  Læs mere...

Græs,- Turfline® Den rigtige.- Til den almindelig græsplæne

Turfline® Den rigtige er velegnet til langt størstedelen af de danske græsplæner. Med Turfline® Den rigtige får du en tæt, smuk og meget slidstærk græsplæne. Græ... Læs mere her »
Vælg mellem 1 varianter og se pris, minimum antal og leveringstid nedenfor
2,5 kg

Antal

Samlet pris for 1 stk:

Græs,- Turfline® SeedBooster - nyt liv til din græsplæne

Vælg mellem 2 varianter og se pris, minimum antal og leveringstid nedenfor

Antal

Samlet pris for 1 stk:

Græs,- Turfline® Turbo - Til tidlig eller sen såning.

Vælg mellem 2 varianter og se pris, minimum antal og leveringstid nedenfor

Antal

Samlet pris for 1 stk:

Græs,- Turfline® Eco - Evig grøn plæne, med microkløver.

Vælg mellem 2 varianter og se pris, minimum antal og leveringstid nedenfor

Antal

Samlet pris for 1 stk:

Micro-Kløver

Vælg mellem 1 varianter og se pris, minimum antal og leveringstid nedenfor
1 kg. frø

Antal

Samlet pris for 1 stk:


Såning af græs 


Flot græsplæne

 

Når der skal anlægges nyt plænegræs, er det ekstremt vigtigt for et godt resultat, at alt forarbejdet bliver udført korrekt, så som jordbundsforhold, planeringen, det korrekte græsfrø mv. så der er mange forhold, der skal tages hensyn til. Du kan her læse mere om, hvordan du får mest ud af din nye græsplæne.

Jordbehandling når du skal så græs

Det er vigtigt at være omhyggelig med tilberedningen af jorden inden såning for at opnå en god slidstærk græsplæne. Såvel muld som råjord skal have en passende porøsitet, for at nedbøren kan sive ned i jorden, og så græssets rødder kan vokse uhindret. Grubning og dybdeharvning er ofte nødvendigt. Vækstlaget bør være mindst 20-25 cm. 

Planering af jorden før du sår græs

Græsplænen behøver ikke at være vandret, men den skal være jævn. Er der behov for større terrænreguleringer, bør disse foretages ved planering af råjorden, hvilket betyder, at muldjorden først fjernes og siden læsses tilbage igen, når reguleringen er færdig.

Jordbundsforhold ved græssåning

Græsplæner lykkes bedst, når de anlægges i sandmuldet jord. Lerholdig jord kan med fordel tilføres et lag sand på 10-15 cm. Tilførsel af spagnum er normalt ikke nødvendig. Sand og muld blandes grundigt til et ensartet lag uden jordklumper. Herved kan der opstå bløde pletter eller luftlommer, som fjernes ved at gå med små overlappende skridt over arealet. En havetromle er uanvendelig til dette formål. Jordbehandlingen bør altid foregå i passende tør jord.

Forberedelser til såning af græsfrø

Inden græssåning må arealet finplaneres. Brug en lang planke eller en stige til kontrol af planeringen. Når planeringen er tilfredsstillende, rives arealet, så der forekommer et par cm løs muld. Jordklumper, sten, ukrudt m.v. fjernes.

Såning af græs

Det tilrådes at blande frøene godt igennem inden du skal så. Frøene kan sås med hånden eller med maskine. Frøene deles i to lige store portioner som sås på langs og på tværs af arealet. Sammen med græsfrøene bør der tilføres gødning – gerne en organisk plænegødning, som du bl.a. kan finde her på siden. Frø og gødning dækkes med 5-10 mm jord ved let rivning. Tromling med glat tromle frarådes, men en gittertromle er velegnet.

Kalk din græsplæne

En af bivirkningerne ved sur jord er en øget mængde af mos i plænen. For at undgå sur jord, kan du kalke. Det skal gøres i den årstid, hvor græsset næsten ikke vokser, for at kalken har den bedste virkning (ca. nov-marts). Se produktet her.