Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Surbundsjord fra Champost

  • Blandingsprodukt med spagnum og naturgødning
  • Naturgødningen er langtidsvirkende
Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk. 99,95 kr.
4 stk. Spar 10,00 kr./stk. 89,95 kr.
16 stk. Spar 15,00 kr./stk. 84,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

99,95 kr.

Surbundsjord fra Champost

Denne jord er speciel egnet til surbundsplanter, så som rododendron, hortensia, lyng og mange flere. Jorden består af grov spagnum og vores naturgødet jordforbedring (komposteret hestemøg). I modsætning til havens øvrige bede kræver et surbundsbed en jord med en lav hP-værdi. Det sikrer vi ved, at jorden ikke indeholder kalk. Det som gør Champost's surbundsjord unik, er indholdet af den langtidsvirkende naturgødning. Den er med til at give planten de bedste vækstbetingelser. 

  • 100 % naturgødet med jordforbedring (indeholder gødning til 2 år)
  • Jordforbedringen holder på vand og næring (mindre fordampning)
  • pH-værdi 4,5 - 5,5
  • Den grove sphagnum giver luft til surbundsplanten
  • Består af grov sphagnum af god kvalitet og Champost®, lavet specielt til surbund.
  • Indeholder gødning og har lav pH-værdi.


Levering med kran kan aftales efter bestilling.  Det koster 1250 kr. i ekstra fragtomkostninger.

OBS - Levering af bigbags til ikke-brofaste dele af Danmark kan kun ske mod tilbud som følge af ekstra fragtomkostninger.
Venligst kontakt [email protected]

Jord til rhododendron og hortensia

Rhododendron og hortensia er nogle af de mest populære surbundsplanter, som kræver surbundsjord. Surbundsjord har en pH-værdi på 4,5-5,5.
Champost surbundsjord er 100% naturgødet og holder på vand og næring, for bl.a. at undgå fordampning. Surbundsplanter må ikke tørre ud og der må ikke stå blank vand på jorden, derfor er det vigtigt at vandet kan løbe væk.

Surbundsjord er fremstillet af jordforbedring og spagnum, oftest bliver der brugt grov spagnum. Det er med til at give en god drænende jord.

Hvilke planter skal bruge surbundsjord?

Foruden rhododendron og hortensia er der en række planter som kræver surbundsjord. Udover førstnævnte, kan næves Azalea, Lyng, Peris, Calytea, Blåbær, Kalmia, Pagodebusk, Tyttebær, Primula, Bregner, Vinterglans og Penetya. Alle er planter der kræver en surbundsjord og vokser bedst i halv-skygge. Når du har plantet din nye surbundsplante, bør du ikke gøde den de første 2 år.