Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Plænedress fra Champost

 • Giver en sund og flot plæne
 • Let at fordele og rive ud
 • Kan bruges til ny-etablering af græsplæner, samt til at udjævne huller og opfriske gamle plæner
   
 • BEMÆRK: Bigbags leveres separat.

Angiv antal

Samlet pris

1.499,00 kr.

Champost plænedress

900 liter = 800-900 kg.

Rækker til ca. 200 kvm. 

Når du topdresser med Champost plænedress opnår du en smuk og naturlig plæne. Champost plænedress er meget findelt og let at fordele over hele plænen. Den falder nemt ned mellem græsstråene og udbedrer små huller, så plænen bliver jævn og flot. Når mulden er spredt, blandes den med det øverste vækstlag og fremmer græssets vækstbetingelser.

100% naturgødet

Champost plænedress er naturgødet med komposteret hestemøg. Den naturlige gødning giver græsset en langtidsvirkende gødning. Det betyder, at plænen langsomt optager næringen, så den kan stå flot hen over hele året.

Hvornår?

Topdressing kan anvendes, når du synes at plænen trænger til ekstra næring. Det er især en god idé at topdresse om foråret, hvor græsset er i god vækst og kan optage næring. Har du planer om at efterså, kan du med fordel også bruge topdress. Det forbedre helt klart de nye spirers vækstforhold.

 Naturlig gødet med komposteret hestemøg

 Fremmer græssets vækstbetingelser

 Giver en tættere græsplæne og minimerer mos

Varedeklaration 

 • Består af harpet muld, finkornet sand og Champost Jordforbedring.

Artikler


OBS - Levering af bigbags til ikke-brofaste dele af Danmark kan kun ske mod tilbud som følge af ekstra fragtomkostninger.
Venligst kontakt [email protected]


Mulighed for kranlevering 

 • Ønsker du levering med kran kan dette bestilles ved at kontakte vores kundeservice på mail: [email protected]

Plænedress - sådan får du en flot grøn plæne

Bestil senest tirsdag og få leveret inden weekenden!

Køb også rullegræsset her

Plænedress: Topdres din græsplæne ved at sprede plænedress ud over hele plænen én gang om året. På denne måde udbedres småhuller og ujævnheder, så plænens overflade bliver pæn jævn. 

Mere om topdressing

At strø topdressing er også ideelt ved eftersåning, idet frøenes spiringsforhold forbedres væsentligt, når de dækkes af et tyndt lag plænedress. 

Plænedress er god gødning til plænen, og topdresses der med 8 mm årligt, vil det normalt dækkedin plænes behov for fosfor (p) og kalium (k). Plænen behøver således kun ekstra tilførsel af kvælstofsgødning (N). 

 • Effektiv planering af plænen 
 • Fremmer græsvæksten
 • Giver tættere græsplæne
 • Sikrer mindre ukrudt og mos 

Indhold af årsvariation af havepark kompost samt specialsand. Komposten er såkaldt madraskompost, som er kendetegnet ved ensartethed, modenhed (pga. lang komposteringstid) samt intet ukrudt eller plantesygdomme 

5 faktorer giver den gode effekt i Plænedress

 1. Naturlig organisk gødning som dækker græssets primære gødningsbehov, uden at der tabes næringsstoffer som ved anvendelse af kunstgødning. Næringsstofferne i Plænedress frigives derimod igennem hele vækstsæsonen i takt med græssets behov.
 2. Stabilt humus. Komposten der anvendes, er modnet i mere end 1 år hvilket giver et indholdaf meget stabilt humus. Tilførsel af stabilt humus til jorden giver en række positive effekter. Bl.a. mindskes vandingsbehovet og jordens naturlige sundhed forøges.
 3. Højt indhold af mikroorganismer og svampe, som naturligt findes i sund jord, men tit mangler i en ”sur” græsplæne. Øget indhold af mikroorganismer i jorden gør at planterne bliver bedre til at optage næringsstoffer.
 4. Langtidsvirkende kalkeffekt der virker jordforbedrede og hæver pH-værdien, hvilket hæmmer væksten af mos.
 5. Sand der er med til at gøre græsplænen jævn. Sandet giver desuden en tørrere overflade, hvilket også hæmmer mos.

Plænedress anvendes når græsset er i god vækst. Om det er forår eller efterår er ikke afgørende da virkningen ses i mere end to år.

Behandlingen med plænedress bør behandles hvert 2. eller 3. år efter følgende anvisning:

 1. Først slås græsset lavt (3-4 cm).
 2. Græsplænen rives eller luftes med en plænelufter, for både at lufte/ løsne overflader og give ilt til rødderne.
 3.  Alt løsnet mos og løv fjernes.
 4. Herefter anbefales det at efterså græsplænen. En god græsblanding består af 4-6 græssorter, og da nogle af disse kun ”holder” i 1-2 år er det vigtigt af efterså for at få en køn og slidstærk plæne. Alle professionelle bold- og golfbaner eftersår! Hertil er det vigtigt at være opmærksom på, at der er stor forskel på de græskvaliteter som er i handel.
 5.  Efter såningen af græsset, udspredes Plænedress i et lag på 5-8 mm på en af følgende måder:
  1. a) Udkastning med skovl, hvorefter Plænedress fordeles med en bred rive med tænderne opad, således at alle huller fyldes op.
  2. b) Tippe fra en trillebør i lange striber, hvorefter Plænedress fordeles som beskrevet ovenfor.
 6. Efter at Plænedress er udlagt på hele arealet, skal det trækkes over, med f.eks. en palle eller et ”rivenet”. Dette for at få en mere jævn græsplæne.
 7. Giv plænen kvælstof med omhu. Få evt. taget en jordprøve.
 8. Ønsker man en mere jævn græsplæne, kan der med fordel udlægges topdressing 2-3 gange årligt, dog uden at det er nødvendigt at lufte og efterså.

Bruges Plænedress kan græsplænen være lidt sort indtil græsset er vokset igennem, hvorfor det ikke kan anbefales at sprede indtil før 2 uger før en havefest eller børnefødselsdag

GOD ARBEJDSLYST