Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Småbladet Efeu 'Goldheart'

Hedera helix 'Goldheart'

  • Stedsegrøn variant med flødefarvet aftegning
  • God til at dække stakit og hegn
  • Knap så hårdfør som de rene grønbladet sorter
Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk. 59,95 kr.
10 stk. Spar 5,00 kr./stk. 54,95 kr.
60 stk. Spar 17,00 kr./stk. 42,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

59,95 kr.

Småbladet Efeu 'Goldheart'

Vækstforhold:  

Efeu er som udgangspunkt hjemmehørende i dyb og kølig skygge under store træer, som de så med tiden vil klatre helt til tops i. Her vil de udvikle den såkaldte voksenform, som ikke længere klatrer, og hvis blade er helt anderledes, end de unge planters trelappede blade.

Voksenformen blomstrer i eftersommeren med gule små blomster i kuglerunde hoveder. Blomsterne efterfølges af sorte bær, som er uspiselige for mennesker, men udgør et værdifuldt foder for mange fugle.

Planten er dog ofte let at etablere også under forhold, som er langt fra dens naturlige voksesteder, blot man sørger for en næringsrig jord og tilfører den fornødne væde og gødning.

Højde: 

4-10 m, Kraftigt voksende med lange skud, der fæstner sig til alle underlag med de såkaldte hæfterødder.  Bladene er små, trelappede, stedsegrønne og blanke. Hvert blad har uregelmæssig gul til gulhvid tegning på bladets midte. Knapt så hårdfør som rene grønbladede typer.

Blomstringstid: 

September-oktober. Blomsterne er små gule, og sidder mange sammen i kuglerunde stande. Efter blomstringen ses sorte bær.

Anvendelse:

Som bunddække, eller til at dække større vægflader, raftehegn, og lignende, hvor de kan få fat med hæfterødderne. Kan bringes til at dække rionet og lignende, hvis de til en start hjælpes på vej, ved at sno de unge skud ind i maskerne.

Beskæring:

Efter behov. Kan klippes med hæksaks.

Bladfarve Gul
Blomsterfarve Grøn
Blomstring Forår
Bladtype Hjerteformede
Jordbund Middel
Lysforhold Fuld sol, Skygge
Vækst Langsomt voksende
Højde 1-1 m.
Bredde NaN m.
Duft Nej
Anvendelse Haver og parker
Placering Sol

Derfor skal du plante efeu som klatreplante i haven

Efeu er en stedsegrøn og meget kraftigt voksende klatreplante, med store og mørkegrønne blade, der har en flot og blank overflade. 

Efeu kan sætte to typer af rødder, nemlig de såkaldte  jord-rødder, der vokser i jorden og luftrødder, som er en type af rødder der kan vokse direkte ud i den tørre luft. 

Sidstnævnte giver efeu evnen til at klatre op af træer og murværker. 

Efeu er også flot, når de plantes langs rionet hegn, hvor de kan vokse op og dække hele hegnet. Det er perfekt, for da efeu er stedsegrøn, skærmer de af både sommer og vinter.

Sådan planter du efeu

Inden du planter, skal du sørge for at jorden er god og løs. For at gøre jorden bedst muligt kan du give den en omgang jordforbedring, så havejorden cirka er blandet i forholdet 1 del jordforbedring til 2-3 dele havejord.  

Når du graver dit plantehul, skal det være rigeligt stort, så planten har mulighed for at udvikle sig.

Som regel skal plantehullet være min 25 x 25 x 25 cm, men dette afhænger naturligvis af plantens størrelse. Skal du plante tæt på en mur kan du med fordel rykke cirka 50 cm ud, da jorden nemt kan blive meget tør op ad huset og så sætte planten skråt i hullet, så den drejer ind mod muren, som den skal plantes op af.

Der findes mange typer efeu, heriblandt Storbladet Efeu Hedera hibernica, som er yderst velegnet som hurtigvoksende bunddække men især også populær som klatreplante på hegn og andre organiske materialer. Småbladet efeu, Hedera helix, egner sig også godt som bunddække og som selskabsplante i krukker og kummer.


Vi anbefaler også

Handske MaxiFlex - Elite
Bestseller

Handske MaxiFlex - Elite

Handske MaxiFlex - Elite Str 6

Fra

39,95 kr.
Handske MaxiFlex - Ultimate
Bestseller

Handske MaxiFlex - Ultimate

Handske MaxiFlex - Ultimate Str 6

Fra

39,95 kr.