Plantetorvet.dk
Indkøbskurv
Din kurv er tom

Pors

Myrica gale

Mængderabat
Antal Pris
Fra 1 stk. 224,95 kr.
5 stk. Spar 10,00 kr./stk. 214,95 kr.
10 stk. Spar 20,00 kr./stk. 204,95 kr.
25 stk. Spar 55,00 kr./stk. 169,95 kr.

Angiv antal

Samlet pris

224,95 kr.

Pors ”Myrica gale”

Pors, også kendt under sin latinske betegnelse ”Myrica gale”, er en lille busk, som hovedsagelig anvendes til snaps, øl eller lignende. Den bruges for sin smag, som kan give en god smagseffekt. Når der krydres med Pors er det essentielt at få den rigtige mængde i, da for meget Pors kan ødelægge smagsoplevelsen.

Planten kan blive et sted mellem 30 og 60 cm høj, men det afhænger af vækstbetingelserne. Grenene på denne busk er fine og rødbrune. Busken er løvfældende og får blade i maj måned. Bladende er smalle, matgrønne og har en omvendt ægform.

Pors blomstrer inden løvspring, hvilket er omkring marts og april. En usædvanlig ting ved denne plante, er at den findes både som han– og hunplante. Hunblomsterne er knap så eftertragtede, da de ikke just er imponerende at se på.

Hannerne er til gengæld flotte at se på med sine hanrakkelknopper med mange rakkelskæl, der kan blive helt op til 1,5 cm store. Hanraklerne er populære at bruge til dekorationer og buketter. 

Ude i den danske natur vokser Pors typisk langs næringsfattige søer, da den ikke har brug for meget næring. Den kan vokse i haven uden problemer, det bedste resultat opnås i sur jord. Typisk bør Pors plantes i et surbundsbed. Planten er meget afhængig af vand, og trives derfor bedst i fugtig jord. Det er derfor meget vigtigt at den ikke tørrer ud.

Bladfarve Grøn
Bladtype Aflange
Lysforhold Fuld sol, Halvskygge
Vækst Normal
Højde NaN m.
Bredde 60-90 cm
Duft Ja
Anvendelse Haver
Placering Sol

Pors, Myrica gale er en lille busk, som hovedsagelig anvendes til snaps eller andre produkter, hvor den anvendes som smagsgiver.

Den vokser naturligt i næringsfattige sure vådområder. Den er ret sjælden i Danmark, hvor den kun vokser langs næringsfattige småsøer.

Busken bliver mellem 30 og 60 cm høj alt efter vækstbetingelserne. Den har fine rødbrune grene, er løvfældende og får i maj smalle matgrønne omvendt ægformede blade.

Den blomstrer inden løvspring, dvs. mart/april. Der findes både han og hunplanter. Hunblomsterne syner ikke af så meget, men hanrakkelknopperne er ca. 1,5 cm store og er flotte med mange rakkelskæl. Hanraklerne er meget eftertragtede til dekorationer og buketter.

Det er bladene, der anvendes i snaps.

Vi anbefaler også

Plantemåtte
Bestseller

Plantemåtte

Plantemåtte Ø60 cm

Fra

49,95 kr.
Havens All-Round gødning NPK 12-2-10
Bestseller

Havens All-Round gødning NPK 12-2-10

Havens all-round gødning NPK 12-2-10 15 kg

Fra

179,95 kr.
Plantemuld m. kompost  fra Champost
Fragtfri

Plantemuld m. kompost fra Champost

Plantemuld m. kompost fra Champost Big-bag 900 liter

1.395,00 kr.
Handske MaxiFlex - Ultimate
Bestseller

Handske MaxiFlex - Ultimate

Handske MaxiFlex - Ultimate Str 6

Fra

39,95 kr.
Felco beskærersaks.
Bestseller

Felco beskærersaks.

Felco nr. 2 Standard

499,00 kr.
Handske MaxiDry

Handske MaxiDry

Handske MaxiDry - ¾ belagt strikhandske Str 6

Fra

44,95 kr.